Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

FOTO: Problémy v dopravě a domácnosti bez elektřiny. Vysočinu stále trápí silný vítr

Hasiči v kraji mají dnes náročnou službu. Vysočinu od rána trápí silný vítr a sněžení. V důsledku toho padají stromy a větve, které pak komplikují řidičům jejich cestování. Některé domácnosti se kvůli silnému větru ocitly bez elektřiny. Od rána hasiči evidují více než 40 výjezdů.

Kvůli popadaným stromům a větvím bude uzavřený i lesní úsek silnice 399 mezi Jinošovem a Velkou Bíteší vedoucí k dálnici D1. Bez elektrické energie bylo dopoledne 1700 domácností na Žďársku, většina poruch už se podařila odstranit, řekli zástupci energetiků, policie a hasičů.

Vysočinu trápí silný vítr

Úterý, 4. února 2020, 12:36

Vysočinu trápí silný vítr
Vysočinu trápí silný vítr

Neprůjezdné byly dopoledne mimo jiné silnice u Mrákotína na Jihlavsku nebo mezi Třebíči a Budíkovicemi. Za Velkou Bíteší na Žďársku spadla silná větev na kabinu nákladního auta. „Nikdo se nezranil," řekla mluvčí policie Dana Čírtková. Kvůli opakovaným pádům stromů do vozovky ale bude nutné silnici uzavřít. Ve směru z Velké Bíteše podle ní správa a údržba silnic umístí dopravní značení až za nájezdem k dálnici D1.

Vítr byl nejprve v Čechách

Na Vysočině se od rána stalo 11 dopravních nehod. Většina z nich nesouvisela s popadanými stromy.

Podle Martiny Slavíkové ze společnosti E.On silný vítr nejprve dorazil do Čech, kde začal po 5:00 vyvracet stromy. Později se přesunul na Moravu. Všude způsobuje problémy v dodávkách energie. „Na Vysočině je nevětší porucha na Žďársku, konkrétně kolem Nového Veselí," uvedla Martina Slavíková. Před polednem se tam velkou část poruch podařilo odstranit. Bez dodávek zůstává asi 200 domácností. Společnost ČEZ, která je v kraji dodavatelem energie na Havlíčkobrodsku, tam problémy neeviduje, řekla její mluvčí Šárka Lapáčková Beránková.

Podle meteorologů bude silný vítr foukat zhruba do 22 hodin. 

Autoři | Foto HZS Kraje Vysočina

Štítky hasiči, počasí, energie, silnice, vítr, Vysočina, vichřice, Kraj Vysočina, strom, okres Žďár nad Sázavou, Velká Bíteš, Dálnice D1, Česko, E.ON, ČEZ

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Problémy v dopravě a domácnosti bez elektřiny. Vysočinu stále trápí silný vítr | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.