Počasí dnes7 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Na Vysočině pátrá policie po 210 lidech. Jsou mezi nimi i děti, které utekly

Na Vysočině nyní policie z různých důvodů pátrá po 210 lidech. Mezi nimi je 23 pohřešovaných, u nichž by mohl být ohrožený život nebo zdraví. Další osoby mají například nastoupit do vězení nebo jsou hledané na základě příkazů k jejich zatčení nebo zadržení. Velmi často policisté pátrají po dětech, které utekly z výchovných ústavních zařízení, sdělila krajská policejní mluvčí Dana Čírtková.

„Mezi osoby, které jsou v pátrání nejdéle, patří Pavel Vorlický, po kterém bylo pátrání vyhlášeno v dubnu roku 2005," uvedla mluvčí Dana Čírtková. Jde o člověka, který by měl jít do vězení za rozsáhlou hospodářskou trestnou činnost. Od ledna 2007 policie pátrá po pohřešované Marii Pajerové z Lipničky nad Sázavou.

Loni vyhlásila policie na Vysočině celkem 891 pátrání, což bylo o 77 případů víc než za rok 2018. Dětí s nařízenou ústavní výchovou se týkalo 369 pátrání a ve 132 případech šlo o pohřešovanou osobu. Na 172 lidí byl soudem vydaný příkaz k zatčení nebo příkaz k dodání do výkonu trestu. Vypátrat se v minulém roce policii na Vysočině podařilo 720 lidí.

Ve výše uvedené statistice nejsou podle mluvčí případy, kdy policie daného člověka našla před zavedením záznamu do příslušné pátrací databáze. Zejména u pohřešovaných a dětí s nařízenou ústavní výchovou jde podle ní odhadem o 200 osob.

Autoři | Foto Drbna

Štítky policie, pátrání, Vysočina, Kraj Vysočina, Sázava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Vysočině pátrá policie po 210 lidech. Jsou mezi nimi i děti, které utekly | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.