Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

LYŽOVÁNÍ NA VYSOČINĚ: V provozu je osm sjezdovek, další dvě přibudou

Na Vysočině je v provozu osm lyžařských sjezdovek. Koncem týdne plánují zahájení sezony další dva skiareály na Žďársku, od dnešního odpoledne by měl jezdit vlek v Dalečíně a od sobotního rána i ve Svratce. Díky nedávným mrazům pokrývá některé sjezdovky i přes půl metru technického sněhu, jejich správci neplánují přerušit provoz ani kvůli nynějším dešťovým přeháňkám.

„Na hlavním svahu máme padesát až šedesát centimetrů sněhu, nemáme důvod k přerušování. Tento týden jsme zprovoznili i dětské vleky," řekl Jiří Pálka ze sjezdovky Fajtův kopec ve Velkém Meziříčí na Žďársku. V tomto okrese se lyžuje také na Harusově kopci v Novém Městě na Moravě, koncem minulého týdne zahájila sezonu sjezdovka v Novém Jimramově.

Na Jihlavsku fungují sjezdovky Šacberk a Luka nad Jihlavou, vlek jezdí i na Čeřínku. Otevřená je rovněž sjezdovka Křemešník u Pelhřimova. Lyžařské středisko Jalovec u Číchova na Třebíčsku zatím zprovoznilo malý vlek.

Přírodního sněhu je pro běžkaře málo i v okolí Nového Města na Moravě. Rekreační běžkaři tam mohou ve vyhrazených hodinách využívat uměle zasněžené sportovní tratě Vysočina Areny. Zakázáno na nich je ale noční lyžování mimo stanovené časy. „Lyžařům jednak hrozí srážka s rolbami, které v nočních hodinách upravují tratě na další den, především ale ničí čerstvě upravené tratě pro všechny lyžaře, kteří pravidla dodržují," uvedli na webu provozovatelé novoměstského sportoviště.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky lyžování, počasí, rekreace, hory, vlek, sjezdovka, Kraj Vysočina, okres Žďár nad Sázavou, Svratka, Dalečín, Nové Město na Moravě, Velké Meziříčí, Rozhledna Fajtův kopec, okres Jihlava, Nový Jimramov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

LYŽOVÁNÍ NA VYSOČINĚ: V provozu je osm sjezdovek, další dvě přibudou | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.