Počasí dnes6 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Pondělí na silnicích Vysočiny: Pět kontrolovaných řidičů, pět pozitivních testů na drogy

Hned pět řidičů s pozitivními testy na přítomnost drog odhalili v pondělí 6. ledna policisté na Vysočině. Tři byli zastaveni na Pelhřimovsku, dva v krajské Jihlavě. Testy byly pozitivní na amfetamin, marihuanu a kokain.

Prvního z řidičů zastavili pacovští policisté kolem půl druhé odpoledne v katastru obce Košetice. Jednalo se o devětačtyřicetiletého muže, který řídil osobní auto značky Škoda a jel po silnici druhé třídy. „Výsledek testu na zjištění ovlivnění omamnými a psychotropními látkami byl pozitivní na marihuanu a amfetamin,“ řekla k prvnímu zastavenému řidiči Stanislava Miláčková, mluvčí policistů.

Další dva řidiče odhalili pelhřimovští policisté. Devětatřicetiletého muže ze Žďárska kontrolovala policejní hlídka krátce před třetí hodinou odpoledne. „Osobní automobil Peugeot zastavili policisté na ulici Radětínská v Pelhřimově a také v tomto případě byl test na drogy pozitivní na marihuanu a amfetamin. Dvaatřicetiletého řidiče vozidla Seat zastavili policisté kolem jedenácté hodiny večer na ulici Arch. Janáka v Pelhřimově. Provedený test na drogy vykázal přítomnost marihuany,“ jmenuje dále Miláčková.

Amfetamin i kokain 

V krajské Jihlavě policisté zastavili šestadvacetiletého řidiče, který jel se svým autem VW Golf po Dvořákově ulici. „Dechová zkouška byla u muže negativní. Test na zjištění ovlivnění návykovou látkou byl pozitivní na amfetamin. Policisté řidiči zakázali pokračovat v další jízdě. Šestadvacetiletý muž je podezřelý ze spáchání přestupku na úseku dopravy, který policisté šetří,“ doplnila Jana Kroutilová, mluvčí policistů.

Podobný scénář měla i silniční kontrola na Jiráskově ulici. Byl jí podroben jednatřicetiletý muž z Jihlavska, který řídil osobní auto značky Audi. „Test na drogy měl muž pozitivní na amfetamin a kokain. Řidič již nesměl v další jízdě pokračovat a je podezřelý ze spáchání dopravního přestupku,“ dodala závěrem Jana Kroutilová.

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky kontrola, drogy, test, policie, Kraj Vysočina, marihuana, kokain, Jihlava, okres Pelhřimov, Peugeot, Pelhřimov, SEAT, Košetice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pondělí na silnicích Vysočiny: Pět kontrolovaných řidičů, pět pozitivních testů na drogy | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.