Počasí dnes6 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

LYŽOVÁNÍ NA VYSOČINĚ: Vesměs ideální podmínky. O víkendu na svah vyrazily stovky lidí

Stovky lidí přijely o víkendu do zimních lyžařských středisek na Vysočině. Na svazích leží místy až 70 centimetrů sněhu. Podmínky byly vesměs ideální, řekli zástupci areálů.

Jihlavský areál Šacberk, kde se vleky rozjely již loni 13. prosince, hodnotí víkend kladně. Každý den lyžovaly stovky lidí. „Počasí i zájem pěkný, děcka měla ještě prázdniny, sněhu je tady opravdu dost, přes půl metru, byl v noci promrzlý. Sobota byla asi lepší než neděle, protože dnes už končí prázdniny, to se promítne, že už se spousta dětí připravuje do školy," řekl včera provozovatel areálu Pavel Havlíček. 

Návštěvnost ve stovkách lidí zaznamenalo rovněž středisko Fajtův kopec ve Velkém Meziříčí na Žďársku, řekl za areál Jiří Pálka. Na hlavním svahu leží kolem 40 až 50 centimetrů technického sněhu.

Sjezdovka v Lukách nad Jihlavou je v provozu od 2. ledna. Každý z víkendových dní lyžovalo průměrně 400 až 500 lidí. Na svahu je od 30 do 70 centimetrů sněhu. „Návštěvnost standardní, ani přeplněno ani prázdno, kapacita stíhala, fronty se netvořily. Podmínky pro lyžování naprosto ideální," uvedl za areál Ondřej Vaněk.

Lyžařský areál Čeřínek u Jihlavy zaznamenal přes víkend stovky lyžařů. Na dvou třetinách sjezdovky leží 50 centimetrů sněhu. „Víkend hodnotíme velmi kladně, na to, že ještě nejedeme na oba vleky, tak velmi dobré. Kopec je bílý, dosněžovali jsme," řekl z Čeřínku Vladimír Cháb.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, počasí, rekreace, hory, Vysočina, svah, Kraj Vysočina, Ondřej Vaněk, Šacberk, okres Žďár nad Sázavou, Velké Meziříčí, Rozhledna Fajtův kopec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

LYŽOVÁNÍ NA VYSOČINĚ: Vesměs ideální podmínky. O víkendu na svah vyrazily stovky lidí | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.