Počasí dnes6 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Na Vysočině letos při nehodách zemřelo 44 lidí. Je to víc než v loňském roce

Od začátku roku do konce listopadu zemřelo na silnicích Vysočiny 44 lidí, o čtyři více než za stejné obdobní loni. Přibylo i dopravních nehod. Policie jich eviduje 4448, meziročně o 357 víc. Počty lidí, kteří se při nehodě zranili, klesly. V tiskové zprávě to uvedla mluvčí policie Dana Čírtková.

Těžce zraněných bylo při letošních nehodách 91, o 17 méně než loni. S lehkým zraněním vyvázlo z nehod 1170 lidí. Loni za prvních deset měsíců roku to bylo o 235 lidí víc. O 14 procent naopak letos vzrostla škoda způsobená nehodami. Policie je vyčíslila na více než 289 milionů korun.

Ve 156 případech policisté při vyšetřování nehody zjistili, že řidič před jízdou pil alkohol. Loni bylo takových řidičů 183. „Pět řidičů, kteří havarovali, bylo pod vlivem drog," uvedla Dana Čírtková.

Nehoda hned několika vozidel, která má fatální následky, se stala dnes ráno po půl osmé na silnici I/38 u Radostína na Havlíčkobrodsku. Dva lidé přišli o život, další tři se těžce zranili.

Řidiči podle ní nejčastěji bourali kvůli nesprávnému způsobu jízdy, nepřiměřené rychlosti, nedání přednosti v jízdě nebo špatnému předjíždění.

Mezi letošní tragické nehody patří střet čtyř aut na Havlíčkobrodsku, kde 26. srpna zemřeli dva lidé a šest se jich zranilo. Dvě oběti má také nehoda, která se stala o měsíc později na silnici I/38 u Moravských Budějovic. Další dva lidé se tam zranili.

Dva lidské životy vyhasly dnes před 20. hodinou na silnici I/38a , a to na hlavním tahu mezi Jihlavou a Znojmem u obce Zvěrkovice na Třebíčsku. Srazila se tam tři auta. Silnice I/38 je v místě nehody za Moravskými Budějovicemi neprůjezdná....

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky nehoda, úmrtí, statistika, havárie, Kraj Vysočina, policie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Vysočině letos při nehodách zemřelo 44 lidí. Je to víc než v loňském roce | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.