Počasí dnes20 °C, zítra16 °C
Středa 15. května 2024  |  Svátek má Žofie
Bez reklam

Na Vysočině budeme ve volbách vybírat z 311 kandidátů. Změny provedlo osm uskupení

Za dva měsíce, konkrétně 8. a 9. října, nás čekají parlamentní volby. Do včerejších 16:00 bylo povoleno na kandidátkách provést poslední změny. Toho v našem kraji využilo osm z devatenácti kandidujících subjektů. Podle údajů poskytnutých Českým statistickým úřadem na listinách podaných v Kraji Vysočina k dnešním dni figuruje 311 kandidátů.  

Ke změnám na kandidátních listinách podaných pro volby do Poslanecké sněmovny v Kraji Vysočina došlo u subjektů SPD, VOLNÝ blok, Aliance pro budoucnost, Moravané, Urza.cz, uskupení Trikolora Svobodní Soukromníci, Hnutí Prameny, Otevřeme Česko normálnímu životu. „Politické subjekty především opravovaly drobné nedostatky, doplňovaly počty kandidátů, měnily kandidáty nebo jejich pořadí,“ upřesnila Jitka Svatošová, mluvčí Kraje Vysočina.

Kromě zmíněných subjektů, které využily možnost posledních změn, bude na Vysočině kandidovat také hnutí Aliance národních sil, hnutí ANO 2011, ČSSD, Koruna Česká (monarchistická strana Čech, Moravy a Slezska), KSČM, koalice Piráti a Starostové (Česká pirátská strana a STAN), Moravské zemské hnutí, hnutí Přísaha, koalice SPOLU - ODS, KDU-ČSL, TOP 09, Strana zelených a hnutí Švýcarská demokracie.

Nyní běží lhůta pro odstranění případných zjištěných nedostatků a je prostor pro zapracování změny. „Ověřené a opravené kandidátky budou zaregistrovány 20. srpna,“ dodává mluvčí Svatošová.


 

Ohodnoť článek

Foto Petr Bezděk

Štítky volby, parlament, 2021, kandidátní, listina, strana, hnutí, uskupení, Vysočina, Kraj Vysočina, volby do Poslanecké sněmovny PČR, Český statistický úřad, Česko, Svoboda a přímá demokracie, Volný blok, Trikolóra hnutí občanů, Hnutí Prameny, ANO 2011, ČSSD

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Vysočině budeme ve volbách vybírat z 311 kandidátů. Změny provedlo osm uskupení | Volby | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.