Počasí dnes7 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Gladiators velkému favoritovi dlouho vzdorovali, do Czech Bowlu však postupují Prague Lions

K účasti ve finále nejvyšší soutěže amerického fotbalu neměli po značnou část zápasu daleko, nakonec na ni ale nedosáhli. V semifinále Paddock ligy podali Gladiators sympatický výkon, na favorizované Prague Lions to však nestačilo a po porážce 42:20 jim Czech Bowl unikl.

V první čtvrtině se oba týmy oťukávaly a prim hrály obrany, přesto nebylo daleko ke skórování na obou stranách. Dvě nuly na výsledkové tabuli smazal až v poslední minutě krátký běh Michaela Hayese – 7:0.

Pražané nemeškali a krátce po začátku druhého dějství získali fumble a po přihrávce Hayese na Filipa Ječného to bylo už 14:0. Vysočina však kontrovala asi nejhezčí akcí zápasu, když Reggie Langford našel v end zóně Davida Caltu – 14:7.

Po přestávce vrátil čtrnáctibodové vedení domácím dlouhým runem Hayes, Gladiátoři se však znovu přiblížili – Petr Čermák zachytil pas, a vytvořil tak pozici pro Stanislava Bence, který protlačil šišku až do touchdownu. Na stav 28:14 pro Lions po třech čtvrtinách upravil Archie Stevens, kterého neomylně našel opět Hayes.

Stejnou spolupráci si oba anglofonní importi i v závěrečné části hry – 35:14. Poslední jiskřičku naděje pro Vysočinu vykřesal Langford povedeným sneakem, Lions si však zápas zdramatizovat nenechali. Za dva týdny si tedy finále Paddock ligy zahraje favorizovaný tým z hlavního města.

Prague Lions – Vysočina Gladiators 42:20 (7:0, 7:7, 14:7, 14:6)         

Foto Facebook / Vysočina Gladiators

Štítky Vysočina Gladiators, americký fotbal, Paddock liga, Prague Lions, Czech Bowl, Michael Hayes, FC Vysočina Jihlava, Petr Čermák, Stanislav Benc

Gladiators velkému favoritovi dlouho vzdorovali, do Czech Bowlu však postupují Prague Lions | Ostatní sporty | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.