Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Úterý 14. května 2024  |  Svátek má Bonifác
Bez reklam

V Novém Městě slavili Manificat a Johaugová, z Čechů dosáhl na body Jakš

Běžec na lyžích Martin Jakš obsadil na Světovém poháru v Novém Městě na Moravě 20. místo a jako jediný Čech bodoval. Závod na 15 km volnou technikou vyhrál Francouz Maurice Manificat, jenž o více než deset sekund porazil lídra SP Sundbyho z Norska a uštědřil mu první porážku v sezoně. Závod na 10 km ovládla vedoucí žena Světového poháru Therese Johaugová.

Martin Johnsrud Sundby přišel o neporazitelnost v distančním závodu, vedení v SP ale udržel. Maurice Manificat ho předčil o více než deset sekund. Třetí místo obsadil Rus Sergej Usťugov.

Martin Jakš chtěl být do dvacítky, což se mu nakonec povedlo. „Nebylo to ideální, ale žádnej propadák také ne,“ hodnotil dnes nejlepší Čech. „Nejelo se mi pocitově úplně špatně, ale bohužel to není ideální forma, v které bych chtěl být,“ řekl Jakš.

Lukáš Bauer nastoupil poprvé v sezoně, po pauze kvůli zlomeným žebrům doběhl na 43. pozici. „Samozřejmě se nedalo čekat, že po třech měsících ležení na gauči udělám výsledek. Ale jsem rád, že jsem mohl startovat,“ prohlásil. „Žebra jsem necítil, teď mám spíš problémy s nohama,“ řekl Bauer.

Suverénní Johaugová dominovala i v Novém Městě

Johaugová neměla soupeřku, nejrychlejší byla od prvního mezičasu a před sebe nepustila žádnou z konkurentek. Norskou krajanku Astrid Jacobsenovou porazila o 4,6 sekundy, třetí skončila Američanka Jessica Digginsová. České reprezentantky nebodovaly, nejlepší byla na 38. místě Petra Nováková.

„Před startem jsem se strašně bála, aby mě nepotkalo to samé jako v Toblachu,“ připomněla Nováková výpadek formy vinou nemoci v etapě Tour de Ski, kterou kvůli tomu nedokončila. „Takže jsem byla opatrná, ale podle pocitů organismus pracoval dobře, takže snad to je na dobré cestě,“ dodala česká lyžařka.

Foto www.ski-nordique.net | Zdroj ČTK

Štítky Nové Město na Moravě, Therese Johaugová, Martin Jakš, Maurice Manificat, Martin Johnsrud Sundby, Norsko, Lukáš Bauer, Petra Nováková, Sergej Usťugov, Tour de Ski

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Novém Městě slavili Manificat a Johaugová, z Čechů dosáhl na body Jakš | Ostatní sporty | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.