Počasí dnes16 °C, zítra13 °C
Čtvrtek 16. května 2024  |  Svátek má Přemysl
Bez reklam

Jihlavský Martin Prokop projel cílem Rallye Dakar. Ve své premiéře skončil čtrnáctý

Martin Prokop ve své premiéře na Rallye Dakar skončil v celkovém pořadí na 14. místě. Slavnou soutěž absolvoval s továrním vozem Toyota. Zaznamenal tak nejlepší české umístění v soutěži osobních automobilů. Po více než 9 000 kilometrech napříč Argentinou a Bolívií ztratil na vítězného Francouze Peterhansela zhruba pět a půl hodiny.

V úvodních etapách, které profilem připomínaly Prokopovu oblíbenou klasickou rallye WRC, se jihlavskému jezdci dařilo a zajížděl výborné výsledky. V maratonské 4. etapě však Prokop se svým spolujezdcem Tománkem převrátili Toyotu na střechu a s poškozeným vozem pak museli absolvovat i pokračování této etapy další den.

V šesté etapě bylo s českou posádkou opět zle. Tentokrát však převrátili svůj závodní speciál „pouze“ na bok. V osmé etapě pak přišly první písečné duny. „Pro mě to bylo poprvé v životě a musím říct, že sbírám zkušenosti za chodu. Je spousta věcí, o kterých nic nevím a nic netuším. Platím za to poctivou nováčkovskou daň,“ uvedl následně Prokop na svých facebookových stránkách. „V deváté etapě jsme se bohužel nevyvarovali problémů a třikrát jsme se zakopali,“ komentoval jihlavský jezdec své další problémy.

Prokop se začal propadat celkovým pořadím a v jedenácté etapě dokonce klesl až za dalšího Čecha Zapletala. V posledních dvou etapách však již byl zase rychlejší a posunul se v celkovém pořadí.

A dnes mohl Martin Prokop s Janem Tománkem slavit, že svůj hlavní cíl splnili - jsou v cíli Rallye Dakar 2016. Při své premiéře na této soutěži obsadili nakonec 14. místo a stali se nejúspěšnější českou posádkou v kategorii automobilů.

Foto Facebook Martina Prokopa

Štítky Martin Prokop, Rallye Dakar, premiéra, soutěž, Toyota, Argentina, Bolívie, Jan Tománek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihlavský Martin Prokop projel cílem Rallye Dakar. Ve své premiéře skončil čtrnáctý | Ostatní sporty | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.