Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Jihlavák Martin Prokop i s poškozeným autem odjel parádně další etapu Rallye Dakar

Martin Prokop na Rallye Dakar 2016 zažil hodně dramatické chvíle. Včera a dnes se jela maratonská etapa, během níž jezdci nemohli svá vozidla servisovat. Ve včerejší etapě Prokop havaroval. Do dnešní etapy se svou hodně poškozenou Toyotou nastoupil a dojel na solidním 18. místě. Celkově pak drží zatím šestnáctou pozici.

S blížícím se koncem včerejší čtvrté etapy prožil jezdec Martin Prokop zatím nejdramatičtější moment. Jeho závodní speciál po havárii a dvojitém kotrmelci přes střechu zůstal ležet na střeše. „V jedné zatáčce se mi auto kouslo do písku a šli jsme na boudu. Bohužel jsme dlouho čekali, než nám někdo zastavil, aby nás postavil zpátky na kola. Dostal nás zpět do závodu až po patnácti minutách Adam Malysz,“ děkoval i na svém facebookovém profilu Polákovi po etapě Martin Prokop.

Nakonec však měl velké štěstí, jemu ani navigátorovi Janu Tománkovi se nic nestalo a výrazně poškozený nebyl ani jejich speciál. Při nehodě poškodil jen plechy vozu a přišel o přední sklo. Oprava byla tentokrát komplikovanější, neboť posádky po středeční maratonské etapě nesměly využít pomoci mechaniků a servis si prováděly samy. Navíc na práce na voze bylo vymezeno jen šedesát minut. Proto Češi stihli vyměnit jen čelní sklo.

Martin Prokop do dnešní etapy musel dokonce odstartovat s proraženým levým zadním kolem, které posádka nestihla vyměnit. V dnešní etapě pak Prokop paradoxně svého včerejšího zachránce předjel a v neoficiálním pořadí obsadil osmnáctou příčku.  

Na nejrychlejšího Sébastiena Loeba dnes ztratila nejrychlejší česká posádka na Dakaru pouze něco přes 21 minut. Celkově jsou i nadále šestnáctí. Jejich Toyota se nyní konečně dočká zaslouženého servisu. 

Foto Facebook Martina Prokopa

Štítky Martin Prokop, Rallye Dakar, Toyota, Adam Małysz, Sébastien Loeb

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihlavák Martin Prokop i s poškozeným autem odjel parádně další etapu Rallye Dakar | Ostatní sporty | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.