Počasí dnes16 °C, zítra13 °C
Čtvrtek 16. května 2024  |  Svátek má Přemysl
Bez reklam

Nováček na Dakaru, Jihlavák Prokop, jede zatím skvěle. Ze všech Čechů je nejrychlejší

Martin Prokop zahájil Rallye Dakar 2016 ve velkém stylu. V úvodním sobotním prologu ztratil pouze třináct vteřin na nejrychlejšího Ten Brinka jedoucího také se speciálem Toyota a obsadil skvělé čtrnácté místo. Úvodní kratičkou etapu však poznamenala havárie se zraněnými diváky. Před nehodou byli klasifikováni motocyklisté a 59 automobilů.

V neděli organizátoři kvůli silným dešťům museli zrušit celou první etapu, a tak se pořádně závodit začalo až dnes. Ale ani ve třetím soutěžním dnu se nejela celá plánovaná trasa.

Rychlostní zkouška pro automobily a kamiony měřila 387 kilometrů z původních 510, motocyklisté absolvovali 354 kilometrů. Nováček Martin Prokop s navigátorem Janem Tománkem byli ze všech posádek nejrychlejší na prvním měřeném mezičase, pak se ale propadli. V dnešní druhé etapě Rallye Dakar 2016 nakonec skončil Prokop devátý, když na nejrychlejšího Sébastiena Loeba ztratil pouze čtyři minuty a 25 vteřin.

Martin Prokop je celkově devátý se ztrátou 4 minut a 29 vteřin právě na devítinásobného mistra světa WRC.  Jihlavský jezdec Martin Prokop je tak nejrychlejší z Čechů na Dakaru, další český zástupce v kategorii automobilů Zapletal je průběžně pětadvacátý. Nejlepší český motocyklista Klymčiw je po druhé etapě na 25. místě. V kategorii kamionů byl v průběhu etapy nejlepší Loprais na čtvrtém místě.

Foto Facebook Martina Prokopa

Štítky Rallye Dakar, Martin Prokop, Toyota, Jan Tománek, Sébastien Loeb, Mistrovství světa v rallye

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nováček na Dakaru, Jihlavák Prokop, jede zatím skvěle. Ze všech Čechů je nejrychlejší | Ostatní sporty | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.