Počasí dnes12 °C, zítra19 °C
Pátek 17. května 2024  |  Svátek má Aneta
Bez reklam

Gladiátorská pohádka happy endem neskončila. Vysočina prohrála ve finále třetí ligy s Přerovem

Třetiligová sezóna amerických fotbalistů Vysočina Gladiators nakonec není perfektní. Na dosavadních sedm výher navázala jediná prohra, ta ve finále proti přerovským Mammoths. Po ultradefenzivním zápase a výsledku 6:0 tak putuje trofej zvaná Bronze Bowl na střední Moravu.

V třetiligovém finále se bodová přestřelka příliš nepředpokládala, ale natolik defenzivním zápasem byl přikvapen i největší obranný specialista. Defenzivní formace jednoznačně předčily ty útočné. Oba týmy se těžko prokousávaly k red zóně, během prvního poločasu byly oba celky nejblíže k bodu při field goalech, ani jeden ale mezi tyčemi neskončil. 

V podobném duchu se odehrávala i druhá půle, vyrovnaný průběh hry nepřinesl bodovou akci ani ve třetí čtvrtině. Finále Bronze Bowlu se nakonec rozhodlo osm minut před koncem. Přihrávku domácího quarterbacka Ondřeje Pavlase vystihl cornerback Mammoths Filip Bolek a se šiškou doběhl až do end zóny, čímž zaznamenal jediných šest bodů utkání. Závěrečná snaha Gladiators byla spíše křečovitá a nakonec neúspěšná.

„Nesnáším prohry, ale Přerov hrál dneska skvěle. Jednou jsme lepší my, podruhé oni a zrovna dneska udělali Mammoths naprosté minimum chyb,“ okomentoval prohrané finále trenér Gladiators Ondřej Paulus. „Udělali jsme maximum pro to, abychom vyhráli, ale Přerov byl prostě o trochu lepší.“

Pohádková jízda Vysočiny Gladiators tak nemá úplně šťastný závěr. Tým, který tuto sezónu poprvé okusil nástrahy jedenáctkového fotbalu, prošel základní částí jižní skupiny třetí ligy bez zaváhání, snadno si potradil i v semifinále proti Liberci, byl ve finále favoritem. Spanilou jízdu týmu z Vysočiny však ukončil až rival z Přerova. Do druhé ligy ale postupují oba finálové celky. „Ten tým má obrovský potenciál a budoucnost,“ vidí i přes krutou prohru světlou zítřky domácí lodivod Ondřej Paulus.

Foto Dalibor Mašek

Štítky finále, Přerov, Kraj Vysočina, Vysočina Gladiators, Střední Morava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Gladiátorská pohádka happy endem neskončila. Vysočina prohrála ve finále třetí ligy s Přerovem | Ostatní sporty | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.