Počasí dnes21 °C, zítra18 °C
Středa 18. září 2024  |  Svátek má Kryštof
Bez reklam

Béčko SK Jihlava postoupilo přes Kyjov do finále Jihomoravské hokejbalové ligy

Počtvrté za sebou se podařilo hokejbalistům rezervy SK Jihlava postoupit do finále Jihomoravské hokejbalové ligy. Semifinálová série proti Kyjovu se sice protáhla na tři zápasy, v tom rozhodujícím ale tým z Vysočiny jasně dominoval a po výsledku 6:0 se mohl radovat.

Sobotní duel byl lekcí produktivity, ale zároveň ukázkou bojovnosti a velkého odhodlání ze strany Kyjova. Ten na jihlavské hokejbalisti vlétl od úvodního buly a také za to byl patřičně odměněn, když se dvakrát prosadil talentovaný Fraňo. Zpátky do zápasu vrátil zaskočený tým SK na konci první třetiny Střecha.

Začátek druhé třetiny začal opačně, jako samotný úvod zápasu. Průcha využil zaváhání domácí obrany a srovnal krok na 2:2. Jenže domácí ztracené vedení nerozhodilo a po hrubých chybách v obraně SK trestali z protiútoků postupně Fraňo, Šedík a opět Fraňo. Nacvičený přechod pomocí protiútoků hráči SK zkrátka nedokázali zachytit a tím byl z jejich branky vyhnán i brankář Bártů. Do konce druhé části ještě snížil v samém závěru Blaško na 3:5.

Třetí třetina se pak celá odvíjela v pásmu Kyjova, nicméně brankář HBK opět ve svém brankoviště čaroval a přiváděl střelce SK k šílenství. Když už byl překonán, zachránila ho branková konstrukce. Za jeho zády zvonilo celkem pětkrát. Jihlava nakonec kontaktní branku vstřelila díky Střechovi, který využil přesilovou hru, jenže to už bylo příliš pozdě. Kyjov tak vrátil semifinálovou sérii zpět do Jihlavy.

HBK Kyjov – SK Jihlava “B“ 5:4 (2:1, 3:2, 0:1)

Branky a nahrávky: 1. Fraňo (Toman), 4. Fraňo (Pichler, Dobeš), 19. Fraňo (Slanina), 24. Šedík (Dobeš), 29. Fraňo (Nakládal) – 13. Střecha, 16. Průcha (Apeltauer), 29. Blaško (Sobotka, Jiskra), 44. Střecha (Danko).

Rozhodčí: Boháček, Chocholouš. Vyloučení: 2:0. Využití: 0:1. Střely na branku: 25:51. Diváci: 20.

Do rozhodujícího zápasu naskočila Jihlava s velkým odhodláním a na hřišti to bylo vidět. Kyjov nestíhal zachytit pohyb jihlavských hráčů a ti si tak vypracovávali jednu šanci za druhou. Skóre zápasu po povedeném úvodu otevřel díky svému důrazu Jiskra. O dvě minuty později na něj navázal z pohotové dorážky Fejt a ke konci třetiny vyhnal z branky Soukupa Danko.

I ve druhé třetině měla Jihlava více ze hry, ale nedokázala to potvrdit gólově. Na druhé straně si Kyjov vypracoval pouze jednu příležitost, kdy se z protiútoku řítil na Ježka kat z předešlého zápasu Fraňo. Brankář SK však hostujícího útočníka vystál a udržel čisté konto.

Závěrečná třetina nabídla konečně branky, a tak si solidně zaplněné hlediště přišlo na své. Do statistik se postupně zapsali Sobotka, Apeltauer a Průcha, díky čemuž Jihlava bez problémů dokráčela za vytouženým postupem.

SK Jihlava “B“ – HBK Kyjov 6:0 (3:0, 0:0, 3:0)

Branky a nahrávky: 4. Jiskra (Danko), 6. Fejt (Král), 13. Danko (Blaško), 34. Sobotka (Danko), 37. Apeltauer (Průcha), 41. Průcha (Apeltauer, Koch).

Rozhodčí: Boháček, Prudík. Vyloučení: 1:0. Bez využití. Střely na branku: 34:15. Diváci: 95.

Jihlava: Ježek (Bártů) – Jiskra, Anděl, Dolejší, Koch, Blaško, Sobotka, Hrbáč – Fejt, Zápotočný, Král “C“ – Smutný, Apeltauer, Průcha – Trybuček, Danko, Střecha – Koudelka, Hlavatý.

Kyjov: Soukup (Kučera) – Toman, Prčík K., Kordula Jiří, Kordula Jan, Urc, Prčík J. – Fiala, Dobeš, Fraňo – Studénka, Pichler, Šedík “C“ – Slanina, Nemeškal.

Autoři | Foto Ladislav Jonák

Štítky Kyjov, SK Jihlava, FC Vysočina Jihlava, finále

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Béčko SK Jihlava postoupilo přes Kyjov do finále Jihomoravské hokejbalové ligy | Ostatní sporty | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.