Počasí dnes16 °C, zítra13 °C
Čtvrtek 16. května 2024  |  Svátek má Přemysl
Bez reklam

Čechům se v Novém Městě nedařilo. Elitní kategorie ovládli Švýcar Schurter a Dánka Langvadová

Nepovedené představení předvedli čeští závodníci na úvod Světového poháru bikerů, který se během uplynulého víkendu konal v Novém Městě na Moravě. Přestože měli nemalé ambice, pódiová umístění patřila jiným. Nejlepší z Čechů byla sedmnáctá Adéla Šafářová v kategorii do 23 let.

Nejlepším českým závodníkem v elitní kategorii mužů se stal sedmadvacátý Jan Škarnitzl. Dvojnásobný olympijský medailista Jaroslav Kulhavý dojel až na 55. místě. Zvítězil olympijský šampion z Ria Nino Schurter, který si loni na stejné trati dojel pro pátý titul mistra světa v kariéře.

Schurter si okamžitě po startu proklestil cestu na špici, kde se ho polovinu závodu dokázal překvapivě držet Španěl David Valero, ale na velikána této olympijské disciplíny nakonec nestačil. Schurter vyhrál v Novém Městě včetně MS již celkově popáté. Valero do cíle dojel s mankem 26 vteřin, třetí skončil Francouz Julien Absalon.

Závod žen na úvod Světového poháru horských kol v Novém Městě na Moravě ovládla suverénně Annika Langvadová. Třiatřicetiletá Dánka navázala na svůj loňský triumf ve Vysočina Areně, kde si dojela pro titul mistryně světa. Na podiu ji doplnily Němka Sabine Spitzová a Švýcarka Linda Indergandová.

České bikerky na domácí trati neuspěly. Nejlepší z Češek Jitka Škarnitzlová dojela na 41. místě s odstupem 9:10 za vítězkou. Hana Ježková na 59. místě ztratila 13:32, o další příčku zpět skončila Karla Štěpánová.

Ani závodníkům do 23 let se moc nevedlo, nejlepší byla Šáfářová

Českým závodníkům do 23 let vstup do seriálu Světového poháru v cross country horských kol na trati v Novém Městě na Moravě vůbec nevyšel. Nejlepším byl až na 37. příčce Matěj Průdek, vysoké ambice nedokázal naplnit Jan Vastl, který skončil jednačtyřicátý. Suverénně vyhrál Nor Petter Fagerhaug.

Adéla Šafářová obsadila v závodě žen do 23 let 17. místo a dosáhla na nejlepší umístění českých barev během závodního víkendu. Až za Šafářovou domácí šampionka Barbora Průdková, dojela šestadvacátá. S obrovským náskokem zvítězila Američanka Kate Courtneyová.

Teprve osmnáctiletá Šafářová zářila po průjezdu cílem spokojeností. „Jelo se mi skvěle. Odstartovala jsem až moc dobře, to jsem ani nečekala. Celý závod se mi jelo vážně úžasně, diváci mě hrozně hnali. Takže super,“ řekla Šafářová novinářům.

Závod Světového poháru v cross country horských kol v Novém Městě na Moravě:

Muži - elite: 1. Schurter (Švýc.) 1:27:35, 2. Valero (Šp.) -26, 3. Absalon (Fr.) -1:46.

Ženy - elite: 1. Langvadová (Dán.) 1:28:45, 2. Spitzová (Něm.) -56, 3. Indergandová (Švýc.) -1:19.

Muži do 23 let: 1. Fagerhaug (Nor.) 1:16:39, 2. Blums (Lot.) -35, 3. Carstensen (Dán.) -40.

Ženy do 23 let: 1. Courtneyová (USA) 1:12:45, 2. Richardsová (Brit.) -1:50, 3. Freiová (Švýc.) -3:26.

Foto mtbs.cz | Zdroj ČTK

Štítky Nové Město na Moravě, Annika Langvad, světový pohár, olympijské hry, David Valero, Nino Schurter, Julien Absalon, Sabine Spitzová, Linda Indergand, Kate Courtney

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Čechům se v Novém Městě nedařilo. Elitní kategorie ovládli Švýcar Schurter a Dánka Langvadová | Ostatní sporty | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.