Počasí dnes19 °C, zítra19 °C
Pátek 20. září 2024  |  Svátek má Oleg
Bez reklam

Dovrší hokejbalisté SK Jihlava vítězný hattrick? V pátek startuje prestižní zimní turnaj v Litoměřicích

Během prvního únorového víkendu se budou hokejbalisté SK Jihlava snažit o dovršení zlatého hattricku. Předchozí dva roky totiž vystoupali na nejvyšší stupínek na tradičním Zimním turnaji, konaném v Litoměřicích. Jaké jsou aktuality v jihlavském kádru těsně před turnajem?

Prestižní litoměřický turnaj se odehraje v termínu 3. - 5. února. Tentokrát po dlouhé době nemá status mezinárodního turnaje, přesto je opět kvalitně obsazen. SK Jihlava na turnaj odjede jako vítěz z posledních dvou let a v základní skupině se navíc potká s loňským finálovým soupeřem - Horní Břízou.

Jihlava dorazí na sever Čech coby vítěz z posledních dvou ročníků. Při obou posledních účastech navíc inkasovala nejméně branek a mohla se opřít o později nejlepší brankáře turnaje. Loňské tažení za zlatými medailemi bylo jako vystřižené z hollywoodského filmu. Tým ze srdce Vysočiny málem nepostoupil ze základní skupiny a později dokázal vyřadit dva velké favority na celkové prvenství (Petržalku a Litoměřice).

Předešlé úspěchy pamatuje z nominovaných hráčů hned třináct z nich. Zbytek sestavy doplňují nováčci z dorosteneckých výběrů SK.

Nominace: Koch F. – Koch J., Zbořil, Jiskra, Habermann, Fatrdla, Hrbáč, Harasim – Koudelka, Zápotočný, Král, Růžička, Policar, Trybuček, Fejt, Zeman, Herman T., Bohatý, Smutný. Trenér: Staněk.

Do Litoměřic se navíc chystá i jihlavský fanklub.

„Na turnaj odjíždíme potřetí za sebou. Jedná se o kvalitní akci s dobrým zázemím. K dispozici mají všichni účastníci hezké kabiny, ubytování a při zápasech navíc funguje tamní bufet na jedničku. Odjíždíme se především kvalitně připravit na jarní část sezóny a ještě více stmelit náš kolektiv. Rádi bychom postoupili ze skupiny a v neděli bojovali o medaile,“ nechal se slyšet kapitán Jihlavy Petr Král. 

Deset účastníků turnaje je rozděleno do dvou skupin. Vítězové postupují rovnou do semifinále, celky na druhých až třetích místech čekají čtvrtfinálové boje. Ostatní sehraje pouze zápasy o celkové umístění.

Skupina A: SHC Killers Litoměřice, Draci Kladno, Pardubice, HBC Fireball 99 Plzeň, JVSK Slza Přibyslavice.

Skupina B: HBC Horní Počaply, HC KERT Park Praha, HBC Warriors Liberec 2016, SK Horní Bříza, SK Jihlava.

Autoři | Foto www.skjihlava.com

Štítky Litoměřice, SK Jihlava, hokejbalista, Jihlava, Fritz Koch-Gotha, Petr Král, Česko, Horní Bříza, Praha, Kraj Vysočina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dovrší hokejbalisté SK Jihlava vítězný hattrick? V pátek startuje prestižní zimní turnaj v Litoměřicích | Ostatní sporty | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.