Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Neděle 29. září 2024  |  Svátek má Michal
Bez reklam

V Lukách nad Jihlavou se v sobotu opět uskuteční triatlon Dřevěný muž, do dnešního dne je nižší startovné

Po pětileté pauze se letos opět uskuteční triatlon Dřevěný muž v Lukách nad Jihlavou. Závod, který za sebou měl dvaatřicet ročníků, obnovil Milan Turna z Jihlavy. Závodníci odstartují jako dříve první srpnovou sobotu, do dnešního dne je možná on-line registrace za výhodnější cenu.

Pauza začla kvůli opravám silnice, pak byl covid, následovala ekonomická krize... Důvod, proč Milan Turna triatlon v Lukách obnovil, byla právě tradice. „Nechtělo se nám nechat upadnout v zapomění těch více než třicet ročníků. Je za tím kus pořadatelské práce a právě na tomto závodě jsme začínali s triatlonem,“ vysvětlil Milan Turna, který je nejen předsedou Spolku Dřevěného muže, ale také triatlonistou.

Dřevený muž v Lukách nad Jihlavou má tratě tradiční, tedy 500 metrů plavání, 25,5 kilometrů na kole a 5,5 kilometrů běh. Mohou startovat i štafety.

Na přípravách závodu se podílí zhruba pětadvacet lidí a je zřejmé, že časová náročnost je značná. Místo plávání a trať cyklistické i běžecké části sice zůstává stejná jako v minulosti, přesto bylo potřeba naplánovat, domluvit a zařídit spoustu záležitostí.

Co bylo nejnáročnější? „Nejtěžší je sehnat potřebné finance, protože jen ze startovného to nejde udělat a tímto bych rád poděkovala sponzorům bez kterých by se závod nekonal,“ odpověděla Jihlavské Drbně za pořadatele Petra Turnová.

Závodníci se mohou registrovat on-line a do konce července, tedy do dnešního dne, budou mít výhodnější startovné 350 korun. Klidně ale mohou nechat registraci až na osobní formu v sobotu ráno, kdy to bude o stovku dražší. V Lukách u zdravotního střediska bude prezence od čtvrt na devět do devíti hodin dopoledne, v půl desáté bude poučení účastníků a následně přesun ke "Gabčíkovu", tedy k vodě u silnice od Jihlavy na Žďár.

Dřevěný muž je amatérský triatlon, na startu jsou tak vítáni začátečníci, kteří si chtějí tuto disciplínu jen zkusit bez ambicí na výsledek. V takovém duchu byl závod založen a současní pořadatelé i v tomto směru ctí tradici. „I přes název amatérský se budeme snažit, aby se závodník cítil jako na velkém podniku. Na každého závodníka čeká účastnická medaile jako motivace ke sportu,“ uzavřela Petra Turnová.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Milan Turna

Štítky triatlon, Dřevěný muž, Luka nad Jihlavou, tradice, on-line registrace

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Lukách nad Jihlavou se v sobotu opět uskuteční triatlon Dřevěný muž, do dnešního dne je nižší startovné | Ostatní sporty | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.