Počasí dnes15 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Biatlonové šílenství startuje. Do začátku mistrovství světa v Novém Městě na Moravě zbývají jen dny

Markéta Davidová a Michal Krčmář. To jsou jména dvou největších nadějí českého týmu, která mají na blížícím se biatlonovém mistrovství světa v Novém Městě na Moravě šanci na medaile. Nebudou ale jedinými českými závodníky na startu.

V desetičlenné nominaci dále jsou Tereza Voborníková, Jessica Jislová a Lucie Charvátová, poprvé se představí Kristýna Otcovská. Mezi muži budou vedle Krčmáře, který jako jediný z Čechů startoval už na novoměstském mistrovství světa v roce 2013, také Jonáš Mareček, Tomáš Mikyska, Jakub Štvrtecký a další debutant Vítězslav Hornig. Závodníky však vesměs trápí různé zdravotní neduhy a tak je možné, že se v nominaci objeví ještě jedno jméno.

Mistrovství světa v biatlonu se do Nového Města na Moravě vrací po jedenácti letech, českým závodníkům se ale zatím nedaří, v aktuální sezoně nezískali ani jednu medaili. Na mistrovství světa je zatím posledním medailovým zářezem zlato Markéty Davidové z roku 2021. Do Čech přitom dorazí na 360 závodníků ze 33 států světa.

Zatímco biatlonisté ladí formu, pořadatelům dělá starosti nepříznivé počasí, tedy déšť a teploty nad nulou. Předpověď počasí na první týden je dle šéfa biatlonového svazu Jiřího Hamzy katastrofální. „Špatné je to hlavně na středu, kde hlásí 11 milimetrů vody a žádné minusové teploty,“ řekl Jiří Hamza. Jeho snahou je zajistit maximální komfort pro diváky. Ti už pro první čtyři a poslední dva dny vykoupili celou kapacitu Vysočina Arény, která je 27 tisíc lidí.

Řidiči musí sledovat značky

Na závod se přitom nepřipravují jen závodníci a pořadatelé, ale také policisté. Ti už varovali, že mistrovství světa konané od sedmého do osmnáctého února omezí provoz na některých silnicích. Zvládnout příjezd, odjezd i samotný pobyt několika stovek tisíc diváků jinak ani nebude možné.

Řidiči tak musí dbát pokynů pořadatelů a policistů, a také sledovat dopravní značení. „Dopravní omezení se týkají některých vybraných silnic a místních komunikací v Novém Městě na Moravě a jeho okolí. Všechny komunikace, kde dojde ke změnám v dopravním značení, budou řádně označeny dopravními značkami,“ informovala mluvčí Dana Čírtková.

Jistá omezení pak pochopitelně čekají i klienty Nemocnice Nové Město na Moravě. „Pacienti musí počítat zejména s omezením parkovacích míst. Horní parkoviště bude totiž pro veřejnost v čase konání závodů zcela uzavřené a možnosti dalšího parkování jsou velmi omezené,“ sdělila mluvčí Helena Zelená Křížová. Informovala také, že lékárna bude po celé čtyři únorové víkendové dny otevřená.

Program mistrovství světa v biatlonu

Středa 7. února
17:20 Smíšená štafeta

Pátek 9. února
17:20 Sprint žen

Sobota 10. února
17:05 Sprint mužů

Neděle 11. února
14:30 Stíhací závod žen
17:05 Stíhací závod mužů

Úterý 13. února
17:10 Vytrvalostní závod žen

Středa 14. února
17:20 Vytrvalostní závod mužů

Čtvrtek 15. února
18:00 Smíšená štafeta dvojic

Sobota 17. února
13:45 Štafeta žen
16:30 Štafeta mužů

Neděle 18. února
14:15 Závod s hromadným startem žen
16:30 Závod s hromadným startem mužů

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Mistrovství světa v biatlonu v Novém Městě na Moravě

Štítky biatlon, Nové Město na Moravě, mistrovství světa, Markéta Davidová, Michal Krčmář, Jiří Hamza, počasí, policie, doprava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Biatlonové šílenství startuje. Do začátku mistrovství světa v Novém Městě na Moravě zbývají jen dny | Ostatní sporty | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.