Počasí dnes15 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

ANKETA: Návštěvníci biatlonového MS v Novém Městě budou nocovat i v karavanech. Hotely už jsou z většiny obsazené

Na biatlonové mistrovství světa v Novém Městě na Moravě jsou už hodně obsazené hotely, penziony a apartmány i v širším okolí města, ubytování se dá najít spíš v soukromých domech. Zbylá místa se podle informačního centra zaplňují. Přijet se dá také s karavanem, u Maršovic jich může parkovat okolo 70. Organizátoři mistrovství uvedli, že plocha už je obsazená na závěrečný víkend akce.

Mistrovství bude od 7. do 18. února. Jen sportovců, členů jejich týmů, rozhodčích a zástupců médií přijede podle pořadatelů v součtu přes 1200.

V novoměstském informačním centru se lidé ptají na ubytování a program šampionátu, minulý týden byly dotazy i z Itálie, Německa či Rakouska. „Něco ještě zůstalo, ale už toho moc není, kapacita je obsazená hodně," řekl dnes Erik Havlík k ubytování v regionu. Občas se nějaké místo uvolní, pokud někdo rezervaci odřekne. Novoměstští vedou s infocentry v okolí sdílenou tabulku volných kapacit, aby mohli dávat poptávajícím platné údaje.

Biatlonové mistrovství se do Nového Města na Moravě vrací po 11 letech. Krizový štáb se kvůli přípravám sešel naposled před týdnem, byli tam i hasiči, policisté a záchranáři. Starosta Michal Šmarda (SOCDEM) řekl, že probírali poslední záležitosti i kolem dopravy. „Kde je potřeba zpevnit nájezdy na provizorní parkovací plochy, kde je potřeba změnit dopravní značení," uvedl příklady.

Město posílilo městskou policii a technické služby, které budou vytížené sypáním cest k tratím a úklidem. „Když počítáme s tou návštěvností kolem 30 tisíc lidí denně, tak není těžké si spočítat, že odpadu bude opravdu hodně," řekl starosta Michal Šmarda. Mistrovství podle jeho očekávání ale také přinese zvýšení tržeb podnikatelům a další povzbuzení pro cestovní ruch. „To vidíme za těch posledních deset let, že zájem o lokalitu vzrostl enormně," uvedl.

Nabídka domů i chalup 

Plocha pro karavany je v Maršovicích, odkud je to k závodišti 1,5 kilometru chůze. Obsazená už je zcela od 16. do 18. února. Na platformě Booking.com se dnes dalo najít ubytování i několik kilometrů od Nového Města na Moravě, k pronájmu byly nabízené i celé domy a chalupy. Například poslední volný dvoulůžkový pokoj v rekreačním středisku čtyři kilometry od města stál na dvě noci v závěru šampionátu 5600 korun, v hotelu vzdáleném šest kilometrů byl dvoulůžkový pokoj s balkonem za 16 700 korun a pokoj pro dva se sdílenou koupelnou za 10 tisíc korun. .Nabídky byly se snídaní.

Přijedete fandit na biatlon do Nového Města na Moravě?

Celkem hlasovalo117 čtenářů

Ceny budou vyšší než tento měsíc. Na poslední lednový víkend se dá dvoulůžkový pokoj ve výše zmíněném rekreačním středisku pořídit na dvě noci za 3890 korun a v hotelu zhruba za 5 tisíc korun.

Organizace parkování 

Pořadatelé mistrovství upozorňují na webu na organizaci parkování. Pokud to počasí dovolí, budou auta návštěvníků parkovat na loukách u novoměstské nemocnice, u Jiříkovic a v Maršovicích, v případě nepříznivých podmínek budou auta stát na silnici 19. Parkovací plochy budou také ve Žďáru nad Sázavou, poblíž zastávek autobusové kyvadlové dopravy.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky MS, hotely, automobilová, biatlon, svět, Nové Město na Moravě

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

ANKETA: Návštěvníci biatlonového MS v Novém Městě budou nocovat i v karavanech. Hotely už jsou z většiny obsazené | Ostatní sporty | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.