Počasí dnes22 °C, zítra21 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Florbalisté SK Jihlava si poradili s Litomyšlí 4:1, ve čtvrtém kole poháru se utkají s Českými Budějovicemi

Florbalisté SK Jihlava díky výhře 4:1 nad Litomyšlí proklouzli do čtvrtého kola Českého poháru. V nedělním zápase sice po první třetině prohrávali, ale tým z Vysočiny soustředěným výkonem převážil skóre na svoji stranu a vyhrál 4:1. Za měsíc tak SK vyzve ve své hale prvoligové České Budějovice.

Jihlava zpočátku držela míček na svých florbalkách, ale do větší šance se nemohla dostat. Litomyšl trpělivě čekala na své šance z protiútoku a ve 14. minutě se dočkala, chybu v rozehrávce potrestal Hegr úvodním gólem zápasu. Obrázek hry se dále příliš neměnil. Jihlava byla aktivnější a tlačila se do šancí, které ovšem skvěle likvidoval brankář hostů Moravec.

Ten inkasoval až po půlce utkání. Domácí tým měl možnost přesilové hry a po delším zámku na polovině Litomyšle poslal tvrdou střelu Beránek a odražený míček dopravil do sítě Voslář. V závěru druhé periody dostala Litomyšl výhodu přesilové hry dokonce 5 na 3, Jihlavané ji však ubránili znamenitě.

Ve třetí třetina se ukázala dobrá fyzická připravenost týmu SK Jihlava, která byla jednoznačně rychlejší a důraznější. Ve 44. minutě využila i druhou přesilovku v zápase, když se opět prosadila osa Beránek - Voslář. O pět minut později zasadil tým z Vysočiny hostům rozhodující úder. Velké chvíle přitom prožil nováček týmu Formáček, který nejprve přihrál na gól Andrýskovi, aby v závěru zápasu pak přidal sám branku na konečných 4:1 po asistenci Kůse.

Jihlava potěšila solidně zaplněné hlediště a postoupila do dalšího kola poháru, ve kterém se 9. října postaví prvoligovému celku z Českých Budějovic.

„Na tohle utkání jsme hodně dlouho čekali. Abychom měli porovnání, jak na tom jsme před startem ligy,“ řekl hráč SK Jihlava Jan Beránek. „Litomyšl patři k favoritům soutěže, a proto jsme rádi, že jsme potvrdili výkony z předešlých zápasů papírově slabším soupeřům. Letos chceme být hlavně silní na míčku a udávat tempo utkání, což se nám dařilo i v zápase,“ dodal.

Andone SK Jihlava – Florbal Litomyšl 4:1 (0:1, 1:0, 3:0)

Branky a asistence: 33. Voslář (Beránek J.), 45. Voslář (Beránek J.), 50. Andrýsek (Formáček), 58. Formáček (Kůs) - 14. Hegr (Ryšavý).

Ohodnoť článek

Foto Roman Komenda

Štítky SK Jihlava, florbal, pohár

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Florbalisté SK Jihlava si poradili s Litomyšlí 4:1, ve čtvrtém kole poháru se utkají s Českými Budějovicemi | Ostatní sporty | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.