Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Sobota 18. května 2024  |  Svátek má Nataša
Bez reklam

Hotely zaplněny. Značky rozmístěny. V Novém Městě finišují přípravy na SP v biatlonu

V Novém Městě na Moravě vrcholí přípravy na čtvrteční zahájení závodů Světového poháru v biatlonu. Správci komunikací už dnes rozmisťují na příjezdové silnice dopravní značky, které budou v době konání závodů omezovat provoz. Policejní pořádkové hlídky zahájí činnost ve středu. Novoměstská radnice posiluje hlídky strážníků. Ubytování lze najít až v místech vzdálených desítky kilometrů od Nového Města, zjistila ČTK.

Hotely, penziony a další ubytovací zařízení v okolí Nového Města už volná místa v době konání SP delší dobu nemají. „Náhodně se mohou nějaká volná místa objevit, pokud někdo na poslední chvíli ubytování odřekne,“ řekla dnes ČTK Sylva Tesařová z novoměstského turistického informačního centra, kde případní zájemci mohou dostat aktuální informace.

Lidé, kteří se rozhodli přijet na biatlon na poslední chvíli, mohou podle Tesařové najít ubytování jen v místech vzdálených několik desítek kilometrů. Všechna lůžka byla na dobu konání závodů řadu měsíců zamluvena například v hotelu Horník ve Třech Studních poblíž stadionu, kde bydlí i členové reprezentačních týmů.

Dopravní značky, které budou upravovat provoz, rozmístí podle krajské policejní mluvčí Dany Čírtkové správci komunikací na silnice v okolí města už během dneška. „Značky budou zakryté, začnou platit od čtvrtečního rána.  Policie zahájí pořádkovou službu už ve středu odpoledne,“ uvedla mluvčí.

Akreditace v kulturním domě  

Rozsáhlá policejní opatření se budou týkat hlavně dopravních omezení. Vedle dopravních policistů se o bezpečnost a veřejný pořádek budou starat také policisté z pořádkové a kriminální služby včetně specialistů z pyrotechnické a letecké služby. Počty nasazených policistů policie nesdělila.

Dopravní opatření začnou platit ve čtvrtek 15. prosince ráno. Uzavřen bude úsek silnice I/19 mezi odbočkou na Vlachovice a kruhovým objezdem na okraji Nového Města, stejně jako Vlachovická ulice, která bude sloužit jen chodcům mířícím z parkovišť do areálu Vysočina Arény. Na silnici mezi Žďárem nad Sázavou a Novým Městem na Moravě bude platit zákaz vjezdu pro nákladní automobily. Budou vyznačeny objízdné trasy, parkování bude možné jen na vyhrazených parkovištích.

Řidičům budou k dispozici také proměnné informační tabule umístěné u hlavních příjezdových silnic. Na tabulích budou aktuální informace týkající se situace v dopravě a parkování. Aktuální informace bude policie od 15.  prosince zveřejňovat na webu.

Novoměstská radnice už s předstihem řešila větší úklid zejména centra města. „Akreditace probíhají v kulturním domě, vyhlašování výsledků bude probíhat na náměstí,“ řekl ČTK starosta Michal Šmarda (ČSSD).

Další parkovací plochy 

V sobotu 17. prosince od půlnoci do 13:00 bude platit jednosměrný provoz na Vratislavově náměstí, průjezd bude možný od Palackého náměstí směrem ke Školní ulici. Od 13:00 do nedělních 06:00 bude celé Vratislavovo náměstí pro dopravu uzavřeno. Doprava bude omezená i v několika dalších ulicích v centru města.

Během konání závodů budou posíleny hlídky městské policie, které jsou připraveny řídit dopravu v centru. Na území města je zřízeno několik dalších parkovacích ploch. Technické služby budou mít kratší intervaly svozu odpadů, pro případ sněžení mají připravenou techniku na odstraňování sněhu.

„Máme hodně zkušeností z minulých akcí, logisticky nejnáročnější byl světový šampionát v roce 2013,“ řekl Šmarda. V sobotu, kdy jsou na programu stíhací závody mužů i žen, očekává ve Vysočina Aréně přes 30 tisíc diváků.

Světový pohár v Novém Městě na Moravě se uskuteční od 15. do 18. prosince, představí se na něm závodníci z 32 zemí. Na programu jsou sprinty, stíhačky a závody s hromadným startem. Druhou významnou biatlonovou akcí ve Vysočina Aréně bude od 2. do 5. února juniorské mistrovství Evropy.

Omezení na silnicích, uzavírky a objízdné trasy:

  • zcela uzavřen bude úsek silnice I/19 mezi odbočkou na Vlachovice a kruhovým objezdem na okraji Nového Města na Moravě.
  • pro veškerou dopravu bude zcela uzavřena ulice Vlachovická v Novém Městě na Moravě (od křižovatky u nemocnice). Tato komunikace bude sloužit výhradně pro pěší návštěvníky, kteří budou za parkovišť mířit do areálu Vysočina Arény
  • na silnici I/19 mezi Žďárem nad Sázavou a Novým Městem na Moravě bude zakázán vjezd vozidlům o hmotnosti nad 3,5 tuny. Objízdná trasa pro tato vozidla povede obousměrně ze Žďáru nad Sázavou po silnici I/37 do Ostrova nad Oslavou a poté po silnici II/388 do Bobrové a odtud po silnici II/360 do Nového Města na Moravě.

Objízdná trasa pro osobní vozidla a vozidla do 3,5 tuny povede obousměrně přes z Nového Města na Moravě přes Petrovice,  Hlinné a Jámy.

Objízdná trasa pro všechna vozidla povede z Nového Města na Moravě přes obce Sněžné, Fryšava a Tři Studně.

  • zásadní změny dopravního značení se budou týkat některých dalších komunikací v okolí Nového Města na Moravě, kdy některé silnice budou dočasně pouze jednosměrné. Jedná se o úseky silnic mezi obcemi Radňovice - Slavkovice, Slavkovice - Petrovice, Radňovice - Jiříkovice, Jiříkovice – Harusův Kopec a úsek silnice od odbočky ze silnice I/19 směr Slavkovice. Všechny komunikace, kde dojde ke změnám v dopravním značení, budou řádně označeny dopravními značkami.

Parkování bude možné pouze na vyhrazených parkovištích - pořadatelé pro návštěvníky připravili několik parkovacích ploch v Novém Městě na Moravě a Maršovicích. Při zaplnění těchto ploch se bude využívat k parkování úsek silnice I/19 mezi kruhovým objezdem v Novém Městě na Moravě a odbočkou na Radňovice. Další parkovací místa budou k dispozici na záchytných parkovištích ve Žďáru nad Sázavou.

Autoři | Foto www.vysocina-arena.cz

Štítky Nové Město na Moravě, silnice, dopravní značka, Světový pohár v biatlonu, doprava, Žďár nad Sázavou, Radňovice, Michal Šmarda, Kraj Vysočina, Jiříkovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hotely zaplněny. Značky rozmístěny. V Novém Městě finišují přípravy na SP  v biatlonu | Ostatní sporty | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.