Počasí dnes7 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Oficiálně na novém. Mladí jihlavští baseballisté v sobotu slavnostně otevřeli zrekonstruované hřiště

V sobotu se splnil sen několika generacím jihlavských baseballistů. Místní Ježci slavnostně otevřeli nově zrekonstruované hřiště v areálu u ZŠ Otokara Březiny. Kromě oficialit byly k vidění hned dva baseballové zápasy nebo finále soutěže hodu do dálky.

Skvělé sportovní výkony, rozzářené dětské oči a radost z výhry – to vše provázelo sobotní slavnostní otevření zrekonstruovaného baseballového hřiště v Jihlavě. V devět hodin ráno se již začal plnit areál u ZŠ Otokara Březiny dětmi, jejich rodiči a baseballovými hráči, a to především u stánku s registracemi.

Součástí akce bylo totiž finále soutěže hodu do dálky. Toho se účastnili žáci prvních až třetích tříd základních škol z celého Jihlavska. Ti nejlepší ze školních kol si mohli poměřit své síly s ostatními nadějnými sportovci. O skvělé výkony nebyla nouze. „Potěšilo nás, jak se děti od školních kol soutěže zlepšily. Ta probíhala v prvních měsících tohoto roku. I z velké účasti jde vidět, že sport děti baví a že je v Jihlavě spousta talentovaných dětí,“ chválí sportovce Martin Tulis, hlavní organizátor akce.

Jihlavští baseballisté se dočkali svého nového hřiště. Věnovali jsme mu tisíce hodin práce, říká předseda klubu

V sobotu 27. května se bude konat u ZŠ Otokara Březiny velká sláva. Po letech příprav zde dojde k otevření baseballového hřiště, které bude sloužit mládeži do 13 let.

Ve stejnou chvíli se na hlavním hřišti hrál baseballový zápas třináctiletých hráčů. Domácí Ježci se utkali se soupeři z třebíčského týmu Nuclears. Ve dvou zápasech se jim podařilo jednou zvítězit. A rozhodně bylo na co koukat. Ježci se chtěli před velkým publikem jistě ukázat a nešetřili krásnými odpaly a výbornými zákroky v poli. Výhra v druhém zápase byla skutečně zasloužená.

Mezi jednotlivými zápasy se konala událost, na kterou všichni čekali. Hejtman Kraje Vysočina Vítězslav Schrek a primátor města Jihlavy, společně s ostatními zástupci kraje a města, přestřihli pásku a popřáli Ježkům spoustu úspěchů na nově zbudovaném hřišti. Prvního slavnostního nadhozu se ujal sám primátor. Zástupci kraje a města poté také předali hodnotné ceny vítězům soutěže hodu do dálky.

Celý projekt finančně podpořil Kraj Vysočina a Statutární město Jihlava. „Baseballový klub Ježci Jihlava jsou dynamicky rozvíjející se klub, který udělal v posledních letech velké množství práce,“ ocenil již dříve Richard Šedivý, náměstek jihlavského primátora.

Novému hřišti jsme věnovali tisíce hodin

Nyní ale k samotnému hřišti. Počátky baseballu v Jihlavě se datují od roku 1989, avšak až v roce 2014 se zde začalo pracovat také s mládeží. Že to byl dobrý tah, se ukázalo již záhy. Každým rokem se ke klubu přidává spousta nových dětí a původní hráči zůstávají. „Nejdříve jsme hráli na škvárovém hřišti na Bedřichově. Bylo to ale hodně nevyhovující a hledali jsme jiné prostory. V roce 2018 jsme přesídlili na hřiště u ZŠ Otokara Březiny, kde jsme se snažili improvizovaně přizpůsobit podmínkám a postupně připravovat výstavbu nového hřiště a rekonstrukci celého areálu. Rodiče, trenéři i samotní hráči věnovali budování hřiště tisíce hodin práce. Všem moc děkujeme, bez nich bychom to nezvládli,“ říká vděčně Martin Tulis.

Slavnostní otevření hřiště si organizátoři velice chválí a věří, že pěkné zážitky přilákají na baseball i nové hráče. „Celé dopoledne se vydařilo. Velký zájem byl o baseballové aktivity, které si mohly děti vyzkoušet na jednotlivých stanovištích. Lákadlem byl samozřejmě skákací hrad. Pokud by si chtěly děti někdy vyzkoušet i opravdový baseball, ať se nám rodiče neváhají ozvat. Všechny nadšené sportovce u nás rádi přivítáme,“ uzavírá Tulis.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Ježci Jihlava | Zdroj Ježci Jihlava

Štítky Ježci Jihlava, baseball, hřiště, otevření

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Oficiálně na novém. Mladí jihlavští baseballisté v sobotu slavnostně otevřeli zrekonstruované hřiště | Ostatní sporty | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.