Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Smutná dohra Jihlavské 24 MTB. Slovenský cyklista následkům těžkých zranění podlehl

Desátý ročník Jihlavské 24 MTB se do historie zapíše černým písmem. Byl ukončen pro vážná zranění závodníka Mariana Kisse a přestože se proslýchalo, že je mimo ohrožení života, tyto informace se nepotvrdily. Ve čtvrtek slovenský cyklista svůj souboj o život prohrál.

Zprávu o úmrtí slovenského cyklisty oznámili organizátoři médiím ve čtvrtek podvečer. „Přestože se Marianovi dostalo okamžité a odborné první pomoci od přítomných závodníků i pořadatelů a následně od přivolané záchranné služby, dnes nás, i přes maximální snahu a péči lékařů, bohužel opustil,“ zní v tiskovém prohlášení.  

Kvůli Kissově nehodě a zranění byl desátý ročník vytrvalostního závodu Jihlavská 24 MTB po necelých třinácti hodinách předčasně ukončen. „Nemohli jsme predikovat jeho další pozitivní stav,“ zdůvodňovali pořadatelé svoje rozhodnutí. Přestože se na facebookové stránce závodu objevila informace, že závodník je sice v umělém spánku, ale mimo ohrožení života, dnešek tuto prognózu bohužel vyvrátil.

„Jsou věci, na které se nedá připravit. Na smrt závodníka, kamaráda. Jsme velmi zarmouceni. Vyjadřujeme upřímnou soustrast Marianově rodině a blízkým. Čest jeho památce,“ vzkazuje pořadatelský tým Jihlavské 24 MTB.

Hodnocení článku je 54 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Tomáš Kaser

Štítky Jihlava, 24 MTB, cyklistika, závod, úmrtí, úraz, cyklista

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Smutná dohra Jihlavské 24 MTB. Slovenský cyklista následkům těžkých zranění podlehl | Ostatní sporty | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.