Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Cyklistická čtyřiadvacítka byla předčasně ukončena kvůli vážnému zranění závodníka. Měl by být mimo ohrožení života

Způsobem, který si nikdo nepřál, skončil letošní ročník cyklistického závodu Jihlavská 24 MTB. Přibližně ve své polovině byl předčasně ukončen kvůli vážnému zranění jednoho z účastníků.

Kvůli covidu dva roky odkládaný desátý ročník Jihlavské 24 MTB, který zároveň byl zároveň mistrovstvím Evropy, byl po rozhodnutí organizátora ukončen již po 13 hodiách. „Závod byl bohužel ukončen předčasně po pádu jednoho ze závodníků,“ potvrdil facebookový profil závodů.

„Vzhledem k vážnému zdravotnímu stavu zraněného závodníka a nemožnosti predikovat jeho další pozitivní stav, se rozhodli pořadatelé závod předčasně ukončit. Toto rozhodnutí ostatní závodníci akceptovali a potvrdili souhlasným potleskem,“ vysvětlili organizátoři dále.

Blesková první pomoc přítomných závodníků, pořadatelů a následně přivolané záchranné služby dopomohly k tomu, že zraněný by v současné době měl být mimo ohrožení života. Dle komentářů v diskuzi má být momentálně v umělém spánku. „Naše největší přání směřuje k našem kamarádovi, závodníkovi, který je nyní v péči lékařů. Ať zprávy, které budou přicházet z nemocnice, jsou jen dobré! Jsme s Tebou!“ vzkazují pořadatelé závodu na dálku.

Výsledky závodu a pořadí závodníků jsou platné k času ukončení závodu. Vítězi v hlavních kategoriích se stali Nikol Flašarová z Česka a Marco Martins z Portugalska.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto jihlavska24mtb.cz | Zdroj Facebook / Jihlavská 24 MTB

Štítky Jihlava, 24 MTB, cyklistika, závod, Evropa, Marco Martins, Portugalsko, Česko, úraz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Cyklistická čtyřiadvacítka byla předčasně ukončena kvůli vážnému zranění závodníka. Měl by být mimo ohrožení života | Ostatní sporty | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.