Počasí dnes16 °C, zítra12 °C
Pátek 27. září 2024  |  Svátek má Jonáš
Bez reklam

Jihlavské hokejbalové derby ovládla rezerva SK Jihlava, s Flyers si poradila výsledkem 4:1

Sobotní odpoledne patřilo v Jihlavě hokejbalu, neboť se na místním hřišti střetly dva místní celky: Flyers a rezerva SK. Tradiční derby Jihomoravské hokejbalové ligy přilákalo do hlediště spoustu fanoušků, kteří se mohli těšit z atraktivního duelu. Ten nakonec rozhodla závěrečná třetina a dva slepené góly SK, které rozhodly o konečné výhře 4:1.

Flyers chtěli utnout nepříznivou sérii z derby, kdy hned pětkrát v řadě odešli od svého soka poraženi. To, že diváky čeká dobrý duel naznačily i úvodní tři kola MHbL, při kterých oba kralovaly. V sobotu se tak hrálo o čelo tabulky, ale především prestiž a vládou nad krajským městem.

Důležitost utkání ukázala i první třetina. V té se hrál opatrný hokejbal, obranné řady obou týmů plnily své úkoly na jistotu, a tak to útočníci měli těžké s vypracováváním si střeleckých možností. Přesto se zaplněné hlediště branky dočkalo. Po úvodním platonickém náporu SK udeřili Flyers. Veterán Kourek doběhl odražený míček a s přehledem jej poslal do šibenice Ježkovy svatyně. Inkasovaný gól přinutil SK k větší aktivitě a s tím přišly i první velké příležitosti. Nejprve se řítil zcela sám na branku Hlavatý, poté se ocitl v zakončení na zadní tyči Apeltauer, ale ani jeden z útočníků skvělého Milfajta nepřekonal. „Nebylo to tak vyhecované, jako v minulosti. Jsem rád, že se místo hádek a faulů více hrálo. Měli jsme i více ze hry, ale Milfy chytal skvěle. Vždy je těžké mu dát gól,“ nechal se slyšet Anděl.

Prostřední část hry nabídla vyrovnanou podívanou, při které však byl aktivnějším celkem tým SK. Ten svého soka dvojnásobně přestřílel, ale dlouho si nevěděl rady s ve formě chytajícím Milfajtem. Brankář Flyers dlouho držel střelce SK na uzdě, ale těsně před druhou sirénou kapituloval, když jej překonal na zadní tyči dorážející Koudelka. Do pauzy se tak odcházelo za vyrovnaného stavu. „Dostal jsem se ke střele a ani pořádně nemířil. Míček jsem pak za brankářova záda tlačil očima. Naštěstí to tam padlo,“ popisoval svůj moment Koudelka.

První dvě třetiny byly vyrovnané, ale ve druhé to již neplatilo. Vše odstartoval mladíček Hlavatý, který udeřil pár vteřin po vhazování. „Bylo štěstí, že jsem to trefil, protože míček skákal na hraně brankoviště… Naštěstí moje hokejka byla při dorážce nejrychlejší,“ těšil se z branky nejmladší účastník derby. V následujících minutách Flyers fyzicky odpadli a přestali stíhat vysokému tempu SK. Ten nepolevoval a i ve třetí třetině sázel na vysunutý forčeking. Navíc svěřenci trenéra Fejta svoji hru značně zjednodušili, a tak se dostávali čím dál více a častěji před branku Flyers. To přineslo i kýžené ovoce v podobě branek. Nejprve se prosadil střelou z mezikruží Zápotočný a o šest minuty později na něj navázal s dorážkou z bezprostřední blízkosti Anděl! Flyers se potom snažili se zápasem ještě něco udělat a dokonce sáhli i ke hře bez brankáře, nicméně překonat Ježka se jim již nepodařilo.

„Kluky musím za předvedený výkon pochválit. Od začátku plnili taktické pokyny, hráli s velkým nasazením a šli si za výhrou. Nechci chválit jednotlivce, ale celý tým. Jsem spokojený,“ prohlásil trenér Fejt pro klubový web.

SK tak natáhlo vítěznou šňůru z derby na 6 zápasů! Navíc šel s ohledem na ostatní utkání jihomoravské ligy do čela tabulky.

HBC Flyers Jihlava – SK Jihlava “B“ 1:4 (1:0, 0:1, 0:3)

Branky a nahrávky: 8. Kourek ((Rezek) – 28. Koudelka (Habermann), 31. Hlavatý (Zápotočný, Smutný), 33. Zápotočný (Smutný), 39. Anděl (Dolejší, Hlavatý). Rozhodčí: Hrazdíra, Sova. Vyloučení: 4:4. Bez využití. Střely na branku: 18:40. Diváci: 69.

Flyers: Milfajt – Kourek, Homola, Schlögl, Volf, Anderle, Uhlíř, Dlabaja – Souček, Drápela, Rezek – Andrýsek, Kučera, Lorenc – Seknička, Bláha, Lichtenberg.

SK "B": Ježek – Hrbáč, Koch J., Habermann, Dolejší – Hlavatý, Zápotočný, Smutný – Apeltauer, Trybuček, Průcha – Koudelka, Anděl, Fejt.

Foto Ladislav Jonák | Zdroj SK Jihlava

Štítky Philadelphia Flyers, SK Jihlava, FC Vysočina Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihlavské hokejbalové derby ovládla rezerva SK Jihlava, s Flyers si poradila výsledkem 4:1 | Ostatní sporty | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.