Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Poslední březnový víkend bude patřit Axis Noční desítce. Běh potemnělou Jihlavou nabídne inovovanou trať

Poslední březnový víkend bude v Jihlavě patřit dalšímu ročníku unikátního běžeckého závodu Axis Noční desítka. Běh potemnělými prostory v lokalitě Český mlýn, který se letos koná v sobotu 26. března, pravidelně láká mnoho sportovních nadšenců.

I tentokrát organizátoři tuto sportovní akci rozdělili do mnoha kategorií. Hlavní tratě na 10 a 5 kilometrů startují ve 20:00, ale nezapomnělo se ani na nejmenší. Děti od 3 do 7 let se na start dvousetmetrové tratě postaví v 18:30 (chlapci) a 18:32 (děvčata), pro kategorii 8 až 11 let je připraven jednokilometrový okruh v 18:35 a 18:40 a věková kategorie 12 až 14 let od 18:50 absolvuje 2 kilometry. Více na nocnidesitka.cz.

Okruhová trasa pro hlavní závod se nachází okolo řeky Jihlavy. Běží se po cyklostezce od lávky za Kauflandem směrem ke Starce okolo Vodního ráje. U Starky se přeběhne lávka a běží se po druhé straně řeky směrem k Českému mlýnu, kde je skate park a workoutové hřiště. Poté závodníci nově podběhnou Pražský most a železniční viadukt, od kruhového objezdu u benzínky OMV se vydají směrem k Jánskému kopečku, kde se opět napojí na cyklostezku, po které se vrátí do prostoru startu a cíle. Trasa není plně osazena pouličním osvětlením, proto pořadatelé závodníkům doporučují čelovky.  

Závod na 10 km má dva okruhy a po tom druhém závodníci zamíří na cílovou rovinku. Závod na 5 km má jeden okruh a tak závodníci hned po prvním okruhu zatočí na cílovou rovinku.

Online přihlášky jsou možné do půlnoci 18. března za 300,- Kč (za dospělého), avšak i registrace na místě je možná, startovné se zde zvyšuje na 400,- Kč. Mladí závodníci od 3 do 14 let poběží zdarna. Zúčastnit se mohou i štafety, startovné je 700,- Kč (na místě 800,- Kč). Každý účastník kromě dobrého pocitu obdrží i originální účastnickou medaili. Součástí startovního balíčku startovní číslo s logem závodu a čip pro přesné změření cílového času závodníka, samozřejmostí je i drobné občerstvení.
 

Ohodnoť článek

Foto Axis Noční desítka

Štítky Axis Noční desítka, běh, závod, Jihlava, Kaufland, OMV

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Poslední březnový víkend bude patřit Axis Noční desítce. Běh potemnělou Jihlavou nabídne inovovanou trať | Ostatní sporty | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.