Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Gladiátoři se na Czech Bowl naladili výhrou, v prodloužení udolali Aligátory 42:35

Gladiátoři se vítězně naladili na Czech Bowl, ale jednoduché to s brněnskými Aligátory neměli. Ti Vysočinu trápili po celý zápas, který nakonec rozhodlo až prodloužení. V něm byli úspěšnější domácí, kteří nakonec ukořistili výhru 42:35

Pro tým z moravské metropole to byla rozlučka s letošní sezónou, pro tým z Vysočiny zápas znamenal především generálku na Czech Bowl, do kterého si Gladiators zajistili vstupenku již před týdnem v Ostravě a který se vůbec poprvé odehraje v Jihlavě.

Do utkání vstoupili lépe domácí, když Clark Hazlett krásným 61yardovým během zapsal prvních 6 bodů na scoreboard. Poté však zabrali i Brňané, těsně před end zónou vybídl quarterback Fortelný přihrávkou Wirtha a ten i díky úspěšnému extra pointu poslal svůj tým do vedení 7:6. 

Do druhé čtvrtiny vstoupili Gladiators povedeným 29 yardovým passem na Caltu, na kterého navázal running back Vojtěch Kolář běhovým ziskem dalších 6 bodů pro svůj tým. Do konce poločasu domácí ještě dvakrát skórovali, nejprve to byl po sérii přihrávek Petr Čermák a následně 30yardovým field goalem Jan Bavlovič, který upravil poločasový stav na 22:7.

Úvod druhého poločasu patřil brněnským Alligators, po získaném fumblu se sérií povedených akcí dostali až do end zóny domácích zásluhou Kiliana, který 19 yardovým během snížil na 22-14. Energii do žil vrátil domácím fanouškům Stanislav Benc, který nejprve 41 yardovým během dostal míč do red zóny, odkud si následně i díky znamenitým blokům ofenzivní lajny došel pro touchdown - 29:14 pro Gladiators.

Odpověď našli i Aligátoři, kteří ukázkovou trick play našel svého wide receivera Doležala a ten připsal další touchdown na účet zápasu. Brnu se vyvedla i následná konverze za dva body a snížili na rozdíl pouhých 7 bodů. Netrvalo dlouho a odmazali i tento deficit, ve skvělé formě hrající Fortelný našel 16 yardovým passem Wirtha a ten se při zachycení nemýlil a srovnal na 29:29, čímž zápas dospěl do prodloužení.

I v něm bylo na co koukat. Quarterback domácích Hazlett si doběhl do end zóny, následně ale Bavlovič netrefil extra point a šanci dostali Alligators. I skvěle hrajicí Fortelný skóroval, když passem našel jednoho ze svých receiverů, ale ani brněnský special team utkání nerozhodl. Další výpad Vysočiny vedl opět Hazlett a dalším během se dostal do end zóny a uspěšný byl i tentokrát i extra point. Alligators už nezareagovali, poslední jejich pokus skončil intercetionem.

Vysočina Gladiators - Brno Alligators 42:35 po prodl. (6:7, 16:0, 7:15, 0:7 - 13:6)

Ohodnoť článek

Foto Vysočina Gladiators | Zdroj Martin Rygl

Štítky Vysočina Gladiators, americký fotbal, Jihlava, Kittfort liga, Czech Bowl, Kraj Vysočina, Brno, Ostrava, Brno Alligators, Petr Čermák, Stanislav Benc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Gladiátoři se na Czech Bowl naladili výhrou, v prodloužení udolali Aligátory 42:35 | Ostatní sporty | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.