Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Úterý 14. května 2024  |  Svátek má Bonifác
Bez reklam

Mladí hokejisté a florbalisté z Vysočiny odletí na týden na letní kemp do Finska

Do Finska odlétá 23. července čtyřicítka třináctiletých hokejistů a florbalistů z Vysočiny. Letní hokejový a florbalový kemp se bude konat ve městech Tampere a Pirkkala. Po pěti letech pravidelného střídání připadlo pořadatelství právě na Finsko. Soustředění v zahraničí finančně podporuje Kraj Vysočina.

Čtyřicítku mladých sportovců doprovodí sedmnáctičlenný organizační tým složený z trenérů, kteří budou plnit funkce asistentů a sdílet tréninkové praktiky svých kolegů, zdravotního dozoru a připojí se i někteří rodiče. „Cílem týdenního intenzivního tréninku pod vedením finských koučů je výměna nejnovějších poznatků z oblasti tréninkového procesu a sdílení praktik koučování, metodiky i psychologie,“ říká Bedřich Ščerban, který projekt se svým týmem realizuje. Dodává, že důležitým aspektem je také prohlubování spolupráce v oblasti rozvoje mládežnického hokeje a florbalu.

Výpravu z Vysočiny tento rok doplní rozhodčí Jiří Ondráček z Třebíče,  který si vyzkouší „pískat“ zápasy s kolegy ze severu. I díky podpoře Kraje Vysočina může být projekt realizován pravidelně a může pomoci novým mladým sportovním talentům. Za všechny je třeba zmínit jedno jméno – Jakub Škarek, který už ve svých 15 letech působil v profesionální soutěži, prošel projektem  Mezinárodní sportovní školy a působil také v Krajském centru talentované mládeže.

Za posledních pět let absolvovalo česko-finský model letního hokejového soustředění více než 80 sportovců. V loňském roce, kdy kemp pořádala HC Dukla Jihlava, se sportovní zaměření rozšířilo i o florbal.

Foto www.florbal.cz | Zdroj Krajský úřad Kraje Vysočina

Štítky Finsko, Kraj Vysočina, hokej, florbal, Tampere, hokejista, Bedřich Ščerban, SK Horácká Slavia Třebíč, Jiří Ondráček, HC Dukla Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mladí hokejisté a florbalisté z Vysočiny odletí na týden na letní kemp do Finska | Ostatní sporty | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.