Počasí dnes6 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Biatlonista Michal Krčmář doběhl čtvrtý ve sprintu. Od medaile ho dělilo 13 sekund

Biatlonista Michal Krčmář vybojoval na Světovém poháru v Novém Městě na Moravě čtvrté místo ve sprintu a slaví nejlepší výsledek v sezoně. Suverénně zvítězil Nor Johannes Thingnes Bö. Krčmáře dělilo 13 sekund od stupňů vítězů, kterými by napodobil čtvrteční bronz Markéty Davidové.

Bö zvítězil v prázdné Vysočina Areně, kam diváci nemohli kvůli hrozbě šíření koronaviru, o 22,8 sekundy před Quentinem Fillonem Mailletem z Francie a o více než minutu před svým starším bratrem Tarjeiem. Stejně jako medailisté i Krčmář střílel bezchybně.

Po olympijském stříbru ve sprintu v Pchjongčchangu před dvěma lety a bronzu ve stíhačce v Ruhpoldingu v lednu 2017 se dnes Krčmář radoval ze třetího nejlepšího výsledku v kariéře.

„Stojí tu při nás štěstí a všechno se sešlo. Měl jsem perfektní lyže a na trati se mi dařilo. Myslím, že to byl můj nejlepší výkon v sezoně," řekl devětadvacetiletý biatlonista z Vrchlabí Michal Krčmář. Podobně jako Davidová byl smutný, že se nemohl o radost dělit se zaplněnými ochozy. „Jo, mám teď smíšené pocity. Ale ten výsledek určitě ocením, až ze mě opadne takové to napětí, že jsem tu sám," uvedl.

„Dopředu mě hnal pocit, že se můžu zničit." 

Závod už tradičně v prvním kole rozjel pomaleji. „Záměr to nebyl, tak to mám v sobě nastavené, to je můj styl závodění. A možná o to víc sil mi zbylo v posledním kole, kdy jsem na sobě cítil, že se můžu zničit a hnalo mě to dopředu," řekl Krčmář, který letěl závěrečným okruhem rychleji i než Francouz Martin Fourcade.

K úspěšnému závodu se odrazil především přesnou muškou na střelnici. „Měl jsem štěstí na poslední ráně vestoje, to byl obrovský kalibr," oddechl si.

Na body dosáhl i jednatřicátý Jakub Štvrtecký, byť při pádu v zatáčce poškodil zbraň a ve stoje musel střílet s náhradní. „Dal jsem dvě nuly a zajel dobrý závod. Bohužel ta zatáčka, ale neviděl bych to jako tragédii," řekl Jakub Štvrtecký.

Loučící se Šlesingr skončil šestapadesátý 

Ondřej Moravec obsadil 42. pozici a Michal Šlesingr, loučící se v novoměstských závodech po 19 letech s kariérou, byl šestapadesátý. „Je to další závod, který sice byl poslední, ale ničím výjimečný, takže ho nebudu nikde podškrtávat a podobně," řekl Michal Šlesingr, který by měl v sobotu na závěr kariéry finišovat ve štafetě. Adam Václavík skončil po pěti chybách na 77. místě.

Bö dnes triumfoval již poosmé v sezoně a ve sprintech si připsal již 22. prvenství. Více jich mají pouze jeho legendární krajan Ole Einar Björndalen (35) a velký rival Martin Fourcade (23). Francouzský lídr Světového poháru doběhl v komorní atmosféře na Vysočině po jedné chybě při střelbě šestý.

V sobotu se v Novém Městě uskuteční obě štafety a program v neděli uzavřou závody s hromadným startem.

Autoři | Foto Michal Krčmář / Facebook

Štítky biatlon, SP, Nové Město na Moravě, muži, sprint, Michal Krčmář, biatlonista, Markéta Davidová, kariéra, Michal Šlesingr, olympijské hry, Kraj Vysočina, Martin Fourcade

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Biatlonista Michal Krčmář doběhl čtvrtý ve sprintu. Od medaile ho dělilo 13 sekund | Ostatní sporty | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.