Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Je rozhodnuto. Novoměstský Světový pohár v biatlonu se bude konat bez diváků

Světový pohár v biatlonu v Novém Městě na Moravě se tento týden bude konat bez diváků. Dnes tak rozhodla Bezpečnostní rada státu, řekl ministr vnitra Jan Hamáček (ČSSD).

Rada se pořádáním poháru zabývala v souvislosti se šířením koronaviru. Na závody ve Vysočina Areně se chystaly desetitisíce fanoušků. Testy v neděli odhalily v Česku první tři případy nákazy novým typem koronaviru.

„Z mého pohledu je to rozhodnutí Bezpečnostní rady státu a organizátoři se s tím budou muset vypořádat. Vzhledem k tomu, kolik lidí na tu akci mělo přijet, je to preventivní opatření a za mě, já jsem žádnou jinou alternativu neviděl," řekl k rozhodnutí bezpečnostní rady státu Jan Hamáček.

Biatlonové závody v Novém Městě na Moravě se budou konat od 5. do 8. března. Během čtyř dnů je na programu šest závodů.

Organizátoři očekávali každý den 30 tisíc návštěvníků. Prodány byly vstupenky za 22 milionů korun, uvedl dříve premiér Andrej Babiš.

Organizátoři poháru již dříve prohlásili, že jsou připraveni řídit se pokyny státní správy ohledně opatření kvůli koronaviru.

Ohodnoť článek

Foto www.vysocina-arena.cz | Zdroj ČTK

Štítky Světový pohár, biatlon, Vysočina arena, koronavirus, Světový pohár v biatlonu, Bezpečnostní rada státu, Jan Hamáček, Nové Město na Moravě, ČSSD, COVID-19, Česko, Andrej Babiš, Kraj Vysočina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Je rozhodnuto. Novoměstský Světový pohár v biatlonu se bude konat bez diváků | Ostatní sporty | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.