Počasí dnes19 °C, zítra17 °C
Pondělí 20. května 2024  |  Svátek má Zbyšek
Bez reklam

Pro účast ve finále Juniorského maratonu si doběhli gymnazisté z Jihlavy, Nového Města a Třebíče

V pondělí 25. dubna, v pravé poledne, odstartoval v Jihlavě jubilejní dvacátý ročník Juniorského maratonu. V doslova aprílovém počasí bojovalo v parku Velký Heulos o účast v celostátním finále 16 desetičlenných týmů z celé Vysočiny. Na trati dlouhé 42,195 kilometrů uspěli gymnazisté.

S maratonskou vzdáleností se vyběhly vypořádat týmy složené z deseti studentů středních škol, přičemž v každém týmu musely být minimálně tři slečny. Na každého středoškoláka tak čekalo 4,2 kilometrů běhu. Závod přinesl napínavý souboj o první příčku. Tu nakonec ukořistil tým Gymnázia Jihlava (2:38:40). O minutu později finišoval tým z novoměstského Gymnázia Vincence Makovského (2:39:52) a třetí v čase 2:45:32 doběhli studenti z Gymnázia Třebíč.

Závodu se zúčastnily dokonce i tři učitelské štafety z Gymnázia Žďár nad Sázavou, Gymnázia Vincence Makovského a Hotelové školy Světlá. Na nejrychlejší tři studentské týmy čekaly v cíli zajímavé ceny, které předával primátor města Jihlava Rudolf Chloupek.

Dnešní semifinálové kolo nabídlo skvělé sportovní výkony a bláznivé počasí, kdy nám chvílemi dokonce i sněžilo. I přes velkou zimu ale panovala skvělá atmosféra,“ říká Bojan Nankovič z organizačního týmu RunCzech.

Vysočinské semifinálové kolo bylo v porovnání s ostatními výjimečné – na startu se totiž objevil čistě dívčí tým. Studentky z Gymnázia Třebíč do cíle doběhly v čase 3:41:38.

ČTĚTE TAKÉJihlavu v pondělí rozběhne dvacátý ročník Juniorského maratonu

Nejrychlejší tři týmy se zároveň kvalifikovaly do květnového finále na Volkswagen Maratonu Praha, kde budou v neděli 8. května startovat po boku nejlepších světových vytrvalců. Všichni finalisté mají od organizátorů hrazenou dopravu do Prahy a zpět a ubytování ze soboty na neděli. Kromě zážitku ze závodu jsou pro všechny připraveny účastnická trička a v cíli medaile. Ti nejlepší obdrží ceny, které jsou předávány v rámci slavnostního vyhlašování a jedni vylosovaní šťastlivci se navíc mohou těšit na zájezd do Bruselu.

Juniorský maraton je neziskový projekt pořadatelů RunCzech běžecké ligy a největší běžecký závod pro studenty středních škol v celé České republice. Třináct semifinálových kol v třinácti krajských městech na startovní čáru přivede stovky středoškoláků z celé země.

Více informací a kompletní výsledky naleznete zde.

Tisková zpráva | Foto www.runczech.com

Štítky maratonský běh, Jihlava, finále, Třebíč, Nové Město, Kraj Vysočina, Vincenc Makovský, Gymnázium Třebíč, RunCzech, Gymnázium Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pro účast ve finále Juniorského maratonu si doběhli gymnazisté z Jihlavy, Nového Města a Třebíče | Ostatní sporty | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.