Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

V Novém Městě zazářila Razýmová i Janatová, vyhrála opět Johaugová. Mezi muži kraloval Bolšunov

Běžkyně na lyžích Kateřina Razýmová byla na Světovém poháru v Novém Městě na Moravě osmá ve stíhacím závodu na 10 km klasicky a o dvě místa vylepšila výsledek ze soboty. Bodovala i šestnáctá Kateřina Janatová. Jména vítězů byla totožná jako včera, mezi ženami opět vládla Norka Johaugová, vítězství obhájil i Rus Bolšunov.

Své výhry ze sobotních závodů volnou technikou s intervalovým startem na Vysočině bez problémů zopakovali lídři SP a vítězové Tour de Ski Alexandr Bolšunov z Ruska a Norka Therese Johaugová, kteří ještě zdvojnásobili své náskoky.

Suverénka Johaugová doběhla do cíle s náskokem 1:04,8 minuty před Ruskou Natalijí Něprjajevovou, jež vyhrála sprinterský souboj s Norkami Ingvild Flugstad Östbergovou a Heidi Wengovou. Razýmová ztratila na vítězku bez jedné desetiny dvě minuty.

Osmadvacetiletá Kateřina Razýmová na Vysočině pokračovala ve skvělých výkonech, díky nimž se v této sezoně zařadila do širší světové špičky. Osmé místo je jejím třetím nejlepším výsledkem v kariéře po páté pozici z listopadu v Ruce a sedmé příčce z prosincového závodu v Davosu.

Prakticky celý závod absolvovala společně s Finkou Kerttu Niskanenovou, ať již ve dvojici, či s dalšími závodnicemi. Nakonec ji severská soupeřka porazila o tři sekundy. „Osmé místo beru, ale to jedno místečko mě mrzí. V posledním kilometru jsem prohrála s Kerttu, s kterou jsem bojovala od začátku závodu. Myslím, že to šlo ještě o jedno vylepšit," řekla Razýmová.

Dvaadvacetiletá Kateřina Janatová v sobotu zaběhla životní 13. místo a dnes si pohoršila jen o tři příčky. Šestnácté místo je její druhý nejlepší výsledek v kariéře. „Hodnotím to víc než nejlepší. Nečekala jsem to,“ uvedla.

Mezi muži opět dominoval favorizovaný Alexandr Bolšunov, svůj sobotní půlminutový náskok na dnešních 15 kilometrech skoro zdvojnásobil. O druhou příčku svedli s odstupem 47 sekund souboj tři Norové a nejrychlejší byl s číslem sedm Johannes Hösflot Klaebo. Z osmého místa na stupně vítězů se posunul Simen Hegstad Krüger, čtvrtý byl těsně Sjur Röthe.

Čeští muži dnes opět nebodovali. Nejlepší čeští běžci skončili při absenci Michala Nováka stejně jako v sobotu v závěru čtvrté desítky. Petr Knop a Adam Fellner se seřadili na 38. a 39. pozici.

Světový pohár v běhu na lyžích se do Česka vrátí za rok. V Novém Městě se pojedou 20. a 21. února 2021 klasické sprinty a bruslařské závody na 10 km žen a 15 km mužů. Závody budou posledním testem před mistrovstvím světa v Oberstdorfu.

Foto Facebook / FIS | Zdroj ČTK

Štítky Sport, lyžování, běh, Světový, Nové Město n.Mor., Nové Město na Moravě, Kateřina Razýmová, Therese Johaugová, Alexandr Alexandrovič Bolšunov, Kateřina Janatová, Kraj Vysočina, Tour de Ski, Rusko, Heidi Wengová, Světový pohár v běhu na lyžích

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Novém Městě zazářila Razýmová i Janatová, vyhrála opět Johaugová. Mezi muži kraloval Bolšunov | Ostatní sporty | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.