Počasí dnes13 °C, zítra10 °C
Sobota 28. září 2024  |  Svátek má Václav
Bez reklam

Dukla Jihlava rozstřílela Ústí, vyhrála první ligu a těší se na baráž

Dukla Jihlava slaví postup do baráže o extraligu. V pátém zápase semifinálové série proti Ústí nad Labem tentokrát nedala soupeři ani "čuchnout". Po pondělním jednoznačném vítězství 7:2 se tým z Vysočiny stává i vítězem první hokejové ligy.

Dukla vlétla do zápasu jako uragán. Hned během první minuty vypálil od modré Štebih a puk před Soukupem tečoval clonící Ondřej Beránek 0:1. Další zajímavou možnost měl Harkabus a opět dorážející Beránek, ale znovu udeřilo "až" v 9. minutě, a to dokonce v oslabení. Bek Ústí totiž jen nastřelil Josefa Skořepu, kterého tak vyslal do úniku, který byl zakončen nekompromisní střelou pod břevno. Po další Harkabusově šanci nakonec vedení Dukly zvýraznil v 17. minutě Pavel Mrňa, který po přihrávce Anděla zacílil zápěstím přesně na vzdálenější Soukupovu tyčku. Hned o minutu později se opět během oslabení dostal Josef Skořepa do úniku a pokusem, který se po zákroku Soukupa dokutálel z brankovou čáru, zkompletoval vedení domácích na 4:0 po první třetině.

Jihlavská kanonáda pokračovala i ve druhé třetině. Pátý gól přidal přidal po přihrávce Mrni z 28. minuty David Březina, který si počkal na správnou chvíli a přesnou ranou do šibenice pokazil čisté konto i Volkemu, který v brance hostů nahradil nešťastného Soukupa. Ústečtí zahrozili tečovanou střelou Holomka, která jen těsně projela kolem Škarkovy tyčky. O chvilku později stačily dvě kolmé přihrávky k tomu, aby se před Volkem zjevil Lukáš Anděl, který po backhandové kličce upravil již na 6:0. I hosté se dočkali čestného úspěchu - Kloz v 35. minutě vybojoval puk pro Jaroslava Roubíka, který z hranice kruhu zamířil přesně do víka. Zvýšit mohl po Harkabusově přihrávce ještě Seman, ale Volke tentokrát zasáhl výborně.

Souboj Seman - Volke se opakoval i v úvodu třetího dějství a stejným výsledkem. Poté ofenzíva Jihlavy způsobila závar, Beránek a o něco později opět Seman ale jen nechali vyniknout Volkeho. Jinak tomu bylo v 53. minutě, kdy se Beránek ve středním pásmu chopil kotouče, nejprve naznačil prudkou střelu, načež se šikovně trefil mezi betony ústeckého gólmana - 7:1. Poslední branku zápasu vstřelil Ústečtí, v 55. minutě Holomek nezištným pasem našel nehlídaného Jaroslava Roubíka, který kosmeticky upravil skóre.  

Jihlavští hokejisté poté přebrali cenu pro vítěze první ligy a budou se připravovat na líté barážové souboje. Ten první se odehraje 29. března v Karlových Varech, první domácí duel uvidí Horácký zimní stadion v pátek 1. dubna, soupeř ještě není znám.

HC Dukla Jihlava - HC Slovan Ústí nad Labem 7:2 (4:0, 2:1, 1:1)

Branky a nahrávky: 1. Beránek (Štebih, Harkabus), 9. Skořepa, 17. Mrňa (Anděl, Březina), 18. Skořepa, 28. Březina (Mrňa), 33. Anděl (Březina, Parýzek), 53. Beránek (Seman, Harkabus) – 35. Roubík (Kloz), 55. Roubík (Holomek, Pohl).

Rozhodčí: Kubičík, Trombík – Měkýš, Reich.

Diváci: 3657.

Jihlava: Škarek – Dobrovolný, Kaláb, Šafář, Štebih, Grebenyuk, Parýzek, Bilčík – Jergl, Skořepa, Důras – Harkabus, Seman, Beránek – Diviš, Melenovský, Kolář – Mrňa, Anděl, Březina.

Ústí: Soukup (21. Volke) – Holomek, Pohl, Vágner, Brož, Chalupa, Smetana, Macek, Hes – Kloz, Roubík, Tůma – Kuchler, Melka, Tenkrát – Gengel, Merta, Křivohlávek – Čurda, Navarra.

Konečný stav série: 4:1.

 

Foto Tomáš Buksa, www.hcdukla.cz

Štítky HC Dukla Jihlava, Ondřej Beránek, HC Slovan Ústí nad Labem, Jaroslav Roubík, David Březina, Pavel Mrňa, baráž, Kraj Vysočina, Josef Skořepa, HC Energie Karlovy Vary

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dukla Jihlava rozstřílela Ústí, vyhrála první ligu a těší se na baráž | Hokej | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.