Počasí dnes13 °C, zítra10 °C
Sobota 28. září 2024  |  Svátek má Václav
Bez reklam

Dukla Jihlava zvládla proti Ústí nad Labem nájezdy a vede v semifinálové sérii 1:0

Vítězně vstoupila Dukla Jihlava do semifinálové série proti Ústí nad Labem. Ovšem žádná procházka růžovým sadem to nebyla - domácí během zápasu třikrát dotahovali a o jejich triumfu rozhodly až samostatné nájezdy. Po výhře 4:3 získává tým z Vysočiny první bod, o druhý se bude bojovat zítra, rovněž v Jihlavě.

Horší vstup do zápasu si domácí nemohli přát - před brankou nechali úplně volného Jana Kloze, který využil Roubíkovu přihrávku zpoza branky a po 17 sekundách přesně zacílil - 0:1. Dalším nebezpečím pro Honzíka v brance Dukly byla teč Gengela, puk šel však mimo. Nepřesně mířil i domácí Dobrovolný, Soukup z jeho střely příliš neviděl. Přesto se Dukla mohla v první třetině zaradovat. V 18. minutě zužitkoval přesilovou hru Josef Skořepa, který bezvadně usměrnil Štěbihovu střelu od modré. 

První větší šanci druhé třetiny si připsal jihlavský Důras, jeho povedenou střelu vychytal Soukup. Poté měl příležitost nejúdernější útok hostí, ale po pěkné kombinaci Roubíkovi přece jen kousek scházel. Podobně si vedl jeho spoluhráč Kloz ve svojí dvojité šnaci před polovinou zápasu. Otěže zápasu potom převzali Jihlavští. Harkabusův pokus vytěsnil Soukup betonem, podobně úspěšně si vedl i v dalších tutovkách Dukly, včetně Kolářovy opakované střely. A tak udeřilo na straně druhé - přesilovkou souhru ze 38. minuty zakočil Brož střelou, jíž nechytatelně změnil směr Antonín Melka a upravil na 1:2.

I začátek třetí třetiny byl ve znamení jihlavské aktivity. Nejprve střílel mimo Seman, Kalábův pokud od modré skryl Soukup ve své výstroji. V 50. minutě ale přišlo zadostiučinění, Seman posunul kotouč na Vojtěcha Zadražila, který trochu z nouze, ale o to účinněji vystřelil a srovnal na 2:2. Ovšem Ústeční zareagovali rychle, po zbytečné ztrátě Dukly v útočné třetiny vyrazili do přečíslení dva na jednoho a Jaroslav Roubík jej vyřešil přesnou ránou do šibenice - 2:3. Ale ani teď skóre dlouho nevydrželo, Dukla v náporu ostřelovala Soukupa, ten puk vyrazil k Semanovi, jehož přihrávkou v 52. minutě nepohrdl Tomáš Harkabus.    

V prodloužení měl více šancí Dukla, hned v úvodu dobře zapracoval Skořepa, ale jeho střelu Soukup vyrazil, o něco později to zkoušel Dobrovolný, ale mířil nad. Největší příležitost hostí měl Merta, ale v rozhodující chvíli mu puk přeskočil hokejku. Po Harkabusově přihrávce mohl rozhodnout Seman, ale Soukup byl definitivně proti. Utkání tak dospělo k nájezdům a jediným úspěšným exekutorem se stal Tomáš Harkabus, který ukázkouvě Soukupa "vykoupal" a zajistil pro svůj tým první bod v sérii.

HC Dukla Jihlava - HC Slovan Ústí nad Labem 4:3 po sam. nájezdech (1:1, 0:1, 2:1 - 0:0)

Branky a nahrávky: 18. Skořepa (Štebih, Grebenyuk), 50. Zadražil (Seman, Harkabus), 52. Harkabus (Seman), rozh. náj. Harkabus – 1. Kloz (Roubík), 38. Melka (Brož, Tenkrát), 50. Roubík (Kloz, Pohl).

Rozhodčí: Mikula, Pražák – Adamec, Poruba.

Diváci: 3526.

Jihlava: Honzík – Grebenyuk, Štebih, Dobrovolný, Kaláb, Zadražil, Bilčík, Parýzek – Jergl, Skořepa, Důras – Beránek, Melenovský, Kolář – Harkabus, Seman, Kohout – Diviš, Anděl, Mrňa.

Ústí: Soukup – Pohl, Bernad, Brož, Vágner, Holomek, Smetana, Macek – Tůma, Roubík, Kloz – Tenkrát, Melka, Kuchler – Navarra, Gengel, Merta – Křivohlávek, Čurda.

Stav série: 1:0.

Foto Dalibor Mašek

Štítky HC Dukla Jihlava, HC Slovan Ústí nad Labem, Tomáš Harkabus, Josef Skořepa, Kraj Vysočina, Jaroslav Roubík, Antonín Melka, HC RT Torax Poruba

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dukla Jihlava zvládla proti Ústí nad Labem nájezdy a vede v semifinálové sérii 1:0 | Hokej | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.