Počasí dnes21 °C, zítra20 °C
Neděle 5. května 2024  |  Svátek má Klaudie
Bez reklam

VIDEO: Dukla udolala Kladno až na nájezdy. Jarda Jágr jenom přihlížel

V 50. kole první ligy měli hokejisté Dukly blízko k zisku tří bodů, nakonec se museli spokojit "jen" se dvěma. Kladno stačilo v poslední minutě vyrovnat, v samostatných nájezdech však byli úspěšnější Jihlavští. Ti mají v čele tabulky čtyřbodový náskok před Vsetínem.

Šlágr kola byl dramatický hned od úvodu zápasu. Během první třetiny šli dvakrát zásluhou Jiřího Říhy a Šimona Jelínka do vedení hosté, Dukla však pokaždé stihla vyrovnat. V 15. minutě to bylo bombou Petra Štindla, v 18. minutě šťastným odrazem Tomáše Čachotského.

 Ve druhé třetině byla sice domácí Dukla střelecky a herně aktivnější, každý z týmů se však gólově prosadil jen jednou. Ve 36. minutě si pohotově před brankou poradil Matěj Pekr, o dvě minuty později však vyrovnal svojí druhou trefou Šimon Jelínek. 

I ve třetí třetině padlo nakonec po jednom gólu. Ve 43. minutě zakončil hezkou kombinaci Martin Osmík, Dukla nezvládla koncovku a dovolila Kladnu v poslední minutě při jeho oslabení vyrovnat. Samostatné nájezdy pak už ale domácí zvládli a vyválčili tak nakonec dva body.

HC Dukla Jihlava - Rytíři Kladno 5:4 po sam. nájezdech (2:2, 1:1, 1:1 - 0:0)

Branky a nahrávky: 15. Štindl (Skořepa), 18. Čachotský, 36. Pekr (Anděl, Werbik), 43. Osmík(Hrníčko, Klíma), rozh. náj. Čachotský – 11. J. Říha(Kehar), 16. Jelínek (Zikmund), 39. Jelínek (Machač, Zikmund), 60. Melka (Nash, Svedlund).

Rozhodčí: Čech, Kašík – Štofa, Doležal. Diváci: 3 013.

HC Dukla Jihlava: Honzík – J. Pohl, J. Holý, Kajínek, Matějíček, Štindl, Štebih, Půža – Anděl, Skořepa, Pekr – Harkabus, Werbik, Čachotský – Klíma, Osmík, Hrníčko.

Rytíři Kladno: Cikánek (Brízgala) – Svedlund, Nash, P. Hořava, Lakos, Kehar, J. Říha, Zelingr – J. Strnad (C), Kubík, Melka –Zikmund, Machač (A), Jelínek – Redlich, T. Kaut, Kružík – Š. Bláha, Vildumetz, Hajný.

 

Foto Dalibor Mašek

Štítky hokej, Dukla Jihlava, Kladno, nájezdy, první liga, HC Dukla Jihlava, Rytíři Kladno, Jaromír Jágr, Šimon Jelínek, VHK Vsetín, Matěj Pekr, Jiří Říha, Petr Štindl, Martin Osmík, Joseph Pohl

VIDEO: Dukla udolala Kladno až na nájezdy. Jarda Jágr jenom přihlížel | Hokej | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.