Počasí dnes15 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Tým Starý pušky ze Žďáru pojede do Kanady na Mistrovství světa v rybníkovém hokeji

Další velký úspěch má na svém kontě tým Starý pušky ze Žďáru nad Sázavou, který je čerstvým nositelem titulu Mistr ČR v rybníkovém hokeji. A pro pětici hokejistů to znamená jediné – jistou účast na MS v Kanadě, které se bude konat od 14. do 17. února.

Takzvaný rybníkový hokej je oficiální sport, v němž se konají i světové šampionáty a je populární především v Severní Americe. O tomto víkendu se v pražských Strašnicích konalo Mistrovství České republiky. Šampionát uspořádal nově postavený zimní stadion Icerink. A ve hře nebyl jen republikový titul. Turnaj totiž sloužil i jako kvalifikace na Mistrovství světa v rybníkovém hokeji, které se v únoru letošního roku znovu uskuteční v Kanadě.

Starý pušky, jak si tým žďárských hokejistů říká, si během uplynulého víkendu znovu podmanily Mistrovství ČR, na kterém obhajovaly svůj loňský triumf. Ve finále se Starý pušky potkaly s týmem 1. Lajna Osek nad Bečvou, a výsledkem 47:26 si zajistily vítězství a účast v Kanadě na mistrovství světa.

Tým Starý pušky: Jiří Plachý, Petr Janda, Miroslav Bukáček, Pavel Pelán a  Aleš Stoček.  

A právě loni v Kanadě žďárští rybníkoví hokejisté doslova šokovali hokejový svět. V loňském turnaji si v kanadské provincii Nový Brunšvik poměřilo síly celkem 110 týmů. Parta z Vysočiny prošla svou skupinu v pěti zápasech bez jediné prohry, a dál tak postoupila z prvního místa.

Starý pušky stejně suverénně v loňském roce zvládly i celé play – off pro nejlepších 32 týmů. Ve finále pak tým ze Žďáru výsledkem 7:5 porazil tým Diamondback Tavern z amerického Baltimore. Rybníkoví hokejisté ze Žďáru nad Sázavou tak překvapivě při své premiéře nenašli přemožitele a na Vysočinu dovezli tu nejcennější trofej. A jak loni v Kanadě slíbili, dřevěný pohár rybníkových mistrů světa přijedou jako mistři ČR obhájit.

Hokej na rybníku má svá specifická pravidla. Na plácku o rozměrech zhruba 40x20 metrů nejsou žádní rozhodčí ani klasičtí brankáři. Zápas hrají dvakrát 15 minut na každé straně vždy čtyři hráči. Góly padají do malé branky, která je široká 1,8 metru a vysoká pouze 25 centimetrů.

Foto World Pond Hockey Championship

Štítky rybníkový hokej, šampionát, Kanada, Starý pušky, Žďár nad Sázavou, Mistrovství světa v rybníkovém hokeji, Česko, hokejista, hokej, Severní Amerika, Kraj Vysočina, Mistrovství světa v ledním hokeji, Petr Janda

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tým Starý pušky ze Žďáru pojede do Kanady na Mistrovství světa v rybníkovém hokeji | Hokej | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.