Počasí dnes19 °C, zítra19 °C
Pondělí 13. května 2024  |  Svátek má Servác
Bez reklam

Dukla je na vítězné vlně, po výhře v Havířově jí patří druhé místo v tabulce

Dukla Jihlava potvrdila nejlepší formu ze všech prvoligových týmů. Z posledních osmi zápasů prohrála jediný a prodrala se tak už na druhé místo tabulky. Naposledy se jí vydařil zápas 21. kola v Havířově, odkud si domů na Vysočinu odvezla výhru 3:0.

Zápas zahájil mnohem aktivněji Havířov, k prvnímu gólu neměl daleko Kotala a poté i Seman. Dukla o sobě dala vědět blafákem Tůmy. Ač neměla Dukla více ze hry, ze vstřelení úvodní branky se radovala ona. V 17. minutě od modré vypálil Petr Štindl a domácí Bláha nic neviděl - 0:1.

Druhá třetina nabídla úplně jiný obraz, Jihlavští měli herní převahu, Jiránkův pokus se dostal za domácího gólmana, ale čátu nepřešel. Tlak Dukly byl korunován gólem z hole Nicolase Werbika, kterého hezky oslovil Havránek. Když to vypadalo na dvoubrankový rozdíl po čtyřiceti minutách, sekundu před koncem se prosadil Vlastimil Dostálek po Andělově přihrávce zpoza branky.

V poslední dvacetiminutovce byli hosté pod tlakem havířovského útoku, Dukla ale odolala i dalším dvěma přesilovkám a jihlavský brankář Jan Brož si mohl připsat další nulu, neboť se Jihlava posunula na druhé místo po výhře 3:0.

AZ Residomo Havířov - HC Dukla Jihlava 0:3 (0:1, 0:2, 0:0)

Branky a nahrávky: 17. Štindl (Werbik, T. Havránek), 28. Werbik (T. Havránek, D. Tůma), 40. Dostálek (Anděl, Skořepa).

Rozhodčí: Skopal, Dědek – Poruba, Rožánek. Diváci: 1795.

Havířov: Bláha (Dufek) – Chroboček, Matai, Bořuta, Mrowiec, Rutar, Dudek – Kotala, F. Seman (A), Rehuš – Maruna (C), Haas (A), L. Bednář – Gřeš, Pořízek, R. Veselý – Macuh, Cihlář, O. Procházka.

Jihlava: Brož (Lundström) – Kajínek (A), D. Váňa, Štindl, L. Doudera, Štebih, Mareš – D. Tůma, Werbik, T. Havránek – Anděl, Skořepa (C), Dostálek – Harkabus, Zeman, Jiránek (A) – Osmík, M. Hlinka, Hrníčko – Vála.

Foto Facebook / HC Dukla Jihlava | Zdroj HC Dukla Jihlava

Štítky HC AZ Havířov 2010, FK Dukla Praha, FC Vysočina Jihlava, HC Dukla Jihlava, Petr Štindl, Vlastimil Dostálek, Jan Brož, HC RT Torax Poruba

Dukla je na vítězné vlně, po výhře v Havířově jí patří druhé místo v tabulce | Hokej | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.