Počasí dnes19 °C, zítra17 °C
Pondělí 20. května 2024  |  Svátek má Zbyšek
Bez reklam

Dukla veze tři body z Edenu, v souboji o třetí místo předčila Slavii Praha 3:1

Ve šlágru kola dokázala jihlavská Dukla naplno bodovat na hřišti čtvrté Slavie Praha. O vítězství 3:1 rozhodla druhá třetina, ve které se tým z Vysočiny dostal do trháku. Na svého dnešního soupeře má ze třetí příčky už 5 bodů k dobru, stejný počet bodů ztrácí Dukla na druhé České Budějovice.

Slavia vtrhla na Duklu bez bázně a hany, Mikulík úvodní minutě těsně minul a ochvilku později Robinsonovi přeskočil v šanci puk přes hokejku. Blízko k otevření skóre měl i jihlavský Mrňa, Hylák ale slávistickou branku uhájil. V 18, minutě sice domácí Vas rozvlnil síť za Honzíkem, akci ale předcházel ofsajn a gól nemohl být uznán. Na konci třetiny ještě vyzkoušel Honzíka Tuominen, jihlavský gólman byl pozorný.

První branku zápasu tak vstřelila Jihlava. Ve 23. minutě, kdy končilo její oslabení, v přečíslení 2 na 1 zacílil Pavel Mrňa přesně do horního rohu Hylákovi branky. Ve 32. minutě Dukla vedení zvýšila, během přesilovky od modré vypálil Kolář a po brankářově zákroku se kotouř odrazil k Semanovi, který neměl problém doklepnout na odkryté branky - 0:2. Slávistický Čermák potom unikal proti Honzíkovi, ale v poslední chvíli byl čistě atakován beky. Na druhé straně neuspěl ve velké šanci Anděl a když domácí obránce Hruška na poslední chvíli uhasil svoji minelu, odcházelo se do šaten za stavu 0:2.

Třetí třetina začala velkými šancemi Jihlavských. Nejprve na Hylákovi ztroskotali Diviš se Semanem, následně slávistický brankář vychytal Prokše. Zákonitě přišel trest na druhé straně - Pavel Kašpařík vypálil od mantinelu a puk prošel Honzíkovi mezi betony. Snížení stavu vlilo Slavii novou krev do žil a v závěru odvolali domácí i brankáře. Vytvořili si velký tlak a jen tak tak z nepřehlédné skrumáže před Honzíkem nevyrovnali. Naopak několik vteřin před koncem byl sám před prázdnou brankou faulován Kaláb a rozhodčí po krátké konzultaci uznali technický gól - 1:3.

HC Slavia Praha - HC Dukla Jihlava 1:3 (0:0, 0:2, 1:1)

Branky: 55. Kašpařík – 23. Mrňa, 32. Seman, 60. Kaláb.

Rozhodčí: Doležal – Čížek, Křivohlavý.

Diváci: 1632.

Slavia: Hylák – Krstev, Knot, M. Hruška, Pavlin, Hraško, Růžička, Andrlík – Mikulík, Tuominen, D. Hruška – Robinson, Vas, Markovič – Andres, Šafránek, Čermák – Bahenský, Kašpařík, Jiránek.

Jihlava: Honzík – Kaláb, Bilčík, Štebih, Grebenjuk, Dobrovolný, Šafář, Škůrek – Důras, Skořepa, Harkabus – Kolář, Seman, Diviš – Mrňa, Prokš, Jergl – Kohout, Anděl, Beránek.

Foto www.hc-slavia.cz

Štítky HC Dukla Jihlava, HC Slavia Praha, Stadion Eden, FC Vysočina Jihlava, SK Dynamo České Budějovice, Pavel Mrňa, Pavel Kašpařík

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dukla veze tři body z Edenu, v souboji o třetí místo předčila Slavii Praha 3:1 | Hokej | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.