Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

V souboj týmů z čela Dukla Jihlava neuspěla, doma podlehla Kladnu 2:4

Konfrontace dvou tradičních hokejových bašt, aktuálně usilujících o čelo 1. ligy, skončil vítězně pro hostující Kladno. Přestože Jihlava vedla, hosté během druhé třetiny zvrátili utkání ve svůj prospěch a nakonec vyhráli 4:2. Upevnili si tak první příčku, před Duklu se vysokým vítězstvím dostaly České Budějovice.

První třetina nabídla pohledný hokej, plný zajímavých okamžiků. Hodně aktivní byl zpočátku domácí Beránek, který měl hned dvě šance otevřít skóre zápasu, leč proti Mensatorovi neuspěl. Potom těsně minul Kolář. Mezi tyto šance se vklínila Ptáčkova prudká rána na druhé straně, Honzík však úspěšně zasáhl. Stav se měnil až v 7. minutě - při dvojnásobné přesilovce pálil Kaláb a Josef Skořepa tečoval puk mimo dosah Mensatora - 1:0.

Hned poté minul před odkrytou brankou Kolář a z protiútoky hosté udeřili. Dvořáček dal do jízdy Patriku Machačovi a ten štěstím propasíroval puk mezi Hozíkovými betony. Další velká šance přišla v závěru třetiny, ale v dobré pozici Kolář opět selhal.

Začátek druhého dějství se vydařil lépe hostům. Strnad v zajímavé šanci mířil ještě nad, ale jeho nezdar s velkou dávkou štěstí napravil Josef Zajíc, který vyslal na Honzíka střelu, kterou jeden z jihlavských beků usměrnil a přesouvajícího se Honzíka - 1:2. Ani kladenské vedení netrvalo dlouho, v přesilové hře si Vlastimil Bilčík nabruslil na vrchol kruhu a po nabídce od Diviše vyslal pumelici, kterou zastavila až síť za Mensatorem.

Vedení na stranu Dukly poté mohl strhnout Kohout, na druhé straně nebezpečně pálil Skuhravý. Hosté se ale dočkali ve 33. minutě, tehdy Rudovský viděl Vítězslava Bílka, který přesnou ranou do horního rohu branky upravil na 2:3. Další rozhodující momenty přišly na konci třetiny. Zatímco jihlavský Jícha nastřelil Mensatorovu tyčku, při další přesilovce našel kladenský Skuhravý Brendona Nashe, který tři vteřiny před koncem z ideální pozici dal na 2:4.  

Dukle nešlo ve třetí třetiny upřít snahu, ale v kombinaci se jí už příliš nedařilo. Zato Kladno zkušeně vyčkávalo a vyráželo nebezpečných brejků. Při jednom z nich střílel Gutwald a od brusle z jednoho hráčů se puk odrazil jen těsně mimo Honzíkovu tyčku. Poté hosté nevyřešili dobře přečíslení, ale ani Jihlavané se z následného protiútoku nezmohli na víc než Kolářovu nepříliš prudkou střelu. Ani domácí time out už na konečném výsledku nic nezměnil.

HC Dukla Jihlava - HC Rytíři Kladno 2:4 (1:1, 1:3, 0:0)

Branky: 7. Skořepa, 26. Bilčík – 8. Machač, 23. Zajíc, 33. Bílek, 40. Nash.

Rozhodčí: Trombík – Barteček, Ganger.

Diváci: 2261.

Jihlava: Honzík – Bilčík, Štebih, Parýzek, Škůrek, Grebenyuk, Dobrovolný, Kaláb – Beránek, Skořepa, Důras – Diviš, Jícha, Kolář – Harkabus, Anděl, Kohout – Šafář, Březina, Prokš.

Kladno: Mensator – Kehar, Nash, Růžička, Těrnavskij, Ptáček, Zajíc, Gutwald – Rudovský, Skuhravý, Machač – Bílek, Stach, Kindl – Dvořáček, Pitule, Račuk – Strnad, Lukáč, Redlich.

 

Foto Tomáš Buksa, www.hcdukla.cz

Štítky HC Dukla Jihlava, Rytíři Kladno, Madeta Motor České Budějovice, Vítězslav Bílek, Josef Zajíc, Vlastimil Bilčík, Josef Skořepa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V souboj týmů z čela Dukla Jihlava neuspěla, doma podlehla Kladnu 2:4 | Hokej | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.