Počasí dnes16 °C, zítra12 °C
Pátek 27. září 2024  |  Svátek má Jonáš
Bez reklam

Dukla Jihlava bere tři body, pěti góly rozstřílela Šumperk

Poprvé od 9. prosince Dukla naplno bodovala v domácím zápase. Povedlo se jí to ve středečním utkání proti Šumperku, který nakonec porazila v poměru 5:1. Díky tomuto výsledku se Jihlava udržela na třetím místě za Českými Budějovicemi, na čtvrtou Slavii Praha má k dobru bodů pět.

První velkou šanci měli domácí, ale po Kouhoutově přihrávce rozezvučel Harkabus pouze tyč Zelenkovy branky. Lépe se v 11. minutě vedlo Lukáši Jíchovi. K tomu se během přesilovky dostal puk po souhře Šafáře a Diviše, najel si mei kruhy a svoji střelou otevřel skóre. Šumperk dvakrát zahrozil před přestávkou - nejprve Škarek zneškodnil Zdráhalův pokus, poté si počíhal i na Vrdlovce.

Druhou třetinu načaly dvě střely šumperského Geweiseho, které šly těsně mimo. O několik minut později napálil Miškovský svým projektilem pouze Škarkovu masku. Dukla si na svoji šanci počkala do 29. minuty. Tehdy hráli domácí ve dvojnásobné přesilovce a tuto výhodu náležitě zužitkovali - Diviš nabil Mihu Štebihovi a ten švihem překonal Zelenku - 2:0.

Po inkasovaném gólu převzali iniciativu Šumperští a zahrozili Milfajtovu mířenou střelou, proti které se zaskvěl Škarek, a Holíkovou prudkou střelou těsně mimo. Velkou šanci na zvýšení náskoku Dukly měl Beránek, který neproměnil trestné střílení po předchozím faulu na svoji osobu.

Ondřej Beránek se ale zaradoval v 51. minutě, kdy po nepřesné střele Skořepy přihrál pohotově před branku Důras a mladý útočník Dukly, už jen umístil puk do odkryté branky. Hosté se začali snažit a výsledkem bylo snížení na 1:3 - Miškovského střela ještě mířila vedle, puku se později ujal Milfajt a narýsoval pas na Tomáše Fořta, který v 54. minutě propálil Škarka.

Jakékoli naděje Šumperku byly ale brzy zažehnány, v hned o minutu později si vybruslil od mantinelu Diviš a našel nehlídaného Davida Březinu, který z první rozvlnil síť za Zelenkou. V závěrečné minutě jeli dva Jihlavští na jediného beka a Jan Kolář tuto situaci vyřešil přesnou střelou na lapačku, čímž uzavřel výsledek zápasu na 5:1. 

 

Foto Josef Plechatý, www.hcdukla.cz

Štítky Salith Šumperk, HC Dukla Jihlava, FK Dukla Praha, SK Dynamo České Budějovice, FC Vysočina Jihlava, HC Slavia Praha, Ondřej Beránek, Jan Kolář, David Březina, Tomáš Fořt

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dukla Jihlava bere tři body, pěti góly rozstřílela Šumperk | Hokej | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.