Počasí dnes18 °C, zítra16 °C
Úterý 21. května 2024  |  Svátek má Monika
Bez reklam

Dukla Jihlava ovládla přestřelku s Kadaní a upevnila si druhé místo v tabulce

V divácky velmi vděčném zápase porazila domácí Dukla Jihlava hosty z Kadaně divokým výsledkem 7:5. Tým z Vysočiny vedl během duelu dvakrát o tři branky, o výsledek ale musel bojovat až do úplného konce. Další výhrou, již pátou v řadě, zvýraznila Jihlava svůj náskok na třetí České Budějovice v průběžné tabulce 1. ligy.

Před úvodním buly byla, podobně jako jindě ve světě, držena minuta ticha za oběti teroristických činů v Paříži. Domácí fanoušci se ve stejné souvislosti vytasili s transparentem "Pray for Paris". 

V utkání samotném se na góly nečekalo dlouho. V 7. minutě hostující Rohan ztratil puk na útočné modré a vyslal tak vlastně na zteč Filipa Semana, který tváří v tvář Dvořákovi nezaváhal. Obdobná situace byla k vidění jen o několik desítek vteřin později. Kadanští opět propadli, Anděl našel rozjetého Michala Důrase a ten zacílil prakticky do totožného místa jako předtím Seman - 2:0. Jihlavský tlak neustával; v 9. minutě z ideální pozice z mezikruží sice nejprve minul Gríger, ale akce pokračovala a stejný hráč pěkným pasem našel před brankou Březinu, který zvedl touš nad beton hostujícího gólmana.

Nešťastný Dvořák se nechal vystřídat a přepustil svoje místo Dlouhému. To jako by do hostů vlilo novou energii a druhá polovina úvodní třetiny patřila jim. Nejprve Kadani nebyl uznán gól kvůli postavení v brankovišti, poté Hejcman nastřelil pouze tyčku domácí svatyně. Skóre se měnilo až ve 14. minutě, kdy Drtina nahodil puk na Honzíkovu branku, před kterou si šikovně počínal tečující David Kaše. A na rozdíl jediné branky se hosté dostali v 19. minutě - to Sloboda svoji přihrávkou oslovil najíždějícího Martina Šťovíčka, který si už před Honzíkem věděl rady - 3:2.

Kadaň začala aktivně i druhou třetinu. Kverka se prokličkoval až před jihlavskoou branku, poté stříleli Chrpa s Bláhou, ale neuspěli. Severočeši nevyužili několik přesilovek, narozdíl od domácí Dukly. Krátce před polovinou zápasu se totiž zmocnil kotouče Filip Seman a prudkou střelou zápěstím překonal hostujícího Dlouhého. Na druhé straně mohl odpovědět Szathmáry, posléze Seman nedokázal usměrnit puk do odkryté klece. O chvilku později se už Jihlavští znovu radovali - puk šel po ose Honzík - Diviš - Prokš, který bleskurychlou akci z 38. minuty bezvadně zakončil. Do konce třetiny se o snížení snažil jak Račuk, tak Chlouba, ale Honzík si svoji svatyni pohlídal.

Co se hostům nepovedlo na konci druhé třetiny, to se jim zdařilo na počátku třetí. Ve 43. minutě využil přečíslení zakončující Martin Šťovíček a o dvě minuty později využil zmatků v obraně Dukly ke snížení na jeden gól David Kaše. Kadaň se hnala za vyrovnáním, ale zapomínala na zadní vrátka. Ve 48. minutě vpadl do útočného pásma soupeře Březina a bekhendem z úhlu překvapil brankáře hostů - 6:4. Kadaň ale zápas rozhodně nezabalila. O korekci výsledku se snažil Kaše, Honzík se činil. Když ale Kaše našel v 54. minutě před brankou si zkušeně počínajícího Romana Chloubu, bylo zase o postaráno o drama. Aktivní Kaše v další šanci ale neuspěl a konec diskuzím o vítězi zápasu učinil Jakub Flek, který otočky poslal puk pod víko.

HC Dukla Jihlava - SK Kadaň 7:5 (3:2, 2:0, 2:3)

Branky: 7. Seman, 7. Důras, 9. Březina, 29. Seman, 38. Prokš, 48. Březina, 59. Flek – 14. D. Kaše, 19. Šťovíček, 43. Šťovíček, 45. D. Kaše, 54. Chlouba.

Rozhodčí: Pražák – Kreuzer, Křivohlavý.

Diváci: 1651.

Jihlava: Honzík – Šafář, Štebih, Šimek, Kaláb, Zadražil, Grebenyuk, Dobrovolný – Diviš, Seman, Tomeček – Anděl, Flek, Důras – Jícha, Melenovský, Prokš – Malec, Gríger, Březina.

Kadaň: Dvořák (9. Dlouhý) – Drobný, Drtina, Trefný, Szathmáry, Blaha, Rohan, Černý – Račuk, D. Kaše, Chlouba – Zadražil, Kverka, Vrána – Hlava, Hejcman, Chrpa – Vaněk, Štovíček, Sloboda.

Foto Josef Plechatý

Štítky Sportovní klub Kadaň, HC Dukla Jihlava, FC Vysočina Jihlava, David Kaše, SK Dynamo České Budějovice, Roman Chlouba, FK Dukla Praha, Paris Saint-Germain FC, Jakub Flek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dukla Jihlava ovládla přestřelku s Kadaní a upevnila si druhé místo v tabulce | Hokej | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.