Počasí dnes20 °C, zítra19 °C
Sobota 21. září 2024  |  Svátek má Matouš
Bez reklam

Jihlava vybrala firmu, která upraví zimní stadion tak, aby vyhovoval požadavkům pro extraligu

Jihlavští radní dnes vybrali firmu, která do poloviny srpna provede potřebné stavební úpravy Horáckého zimního stadionu, aby vyhověl požadavkům pro hokejovou extraligu. Práce provede za 3,1 milionu korun bez daně podnik Pozemní stavby Jihlava. Kromě toho radnice plánuje zlepšit na stadionu také zázemí pro návštěvníky, řekl dnes novinářům náměstek primátora Radek Popelka (ANO). Jihlavská Dukla bude v příští sezoně hrát extraligu po 12 letech. Stadion i klub patří městu.

„Úprava sociálního zázemí bude řešena jako samostatná zakázka, kterou budeme vyhlašovat někdy v polovině prázdnin,“ uvedl náměstek. O uvolnění potřebných 1,5 milionu korun budou zastupitelé města rozhodovat na nejbližším zasedání. Upraveny by měly být i vstupní turnikety a systém časomíry.

O zakázku na stavební úpravy stadionu se ucházelo pět firem. Kvůli licenčnímu řízení pro extraligu je na starém sportovišti do srpna potřeba připravit odpovídající zázemí pro hostující tým a média, ošetřovnu, antidopingovou místnost a také systém pro videorozhodčího. Pro tento systém ale nyní vybírá svaz ledního hokeje generálního partnera pro celou extraligu. „Bohužel výsledky výběrového řízení ještě nejsou známy,“ řekl Popelka.

Celkově zatím jihlavská radnice počítá s výdaji do úpravy zimního stadionu kolem devíti milionů korun včetně daně.

Autoři | Foto Dominik Svoboda

Štítky zimní stadion, hokej, radnice, zakázka, extraliga, HC Dukla Jihlava, Radek Popelka, Extraliga ledního hokeje, ANO 2011

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihlava vybrala firmu, která upraví zimní stadion tak, aby vyhovoval požadavkům pro extraligu | Hokej | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.