Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Sobota 18. května 2024  |  Svátek má Nataša
Bez reklam

Jihlavská Dukla v prodloužení přehrála Pardubice 4:3 a nadále vede tabulku baráže

Jihlavská Dukla zvítězila i ve svém druhém barážovém zápase, tentokrát porazila Pardubice 4:3 v prodloužení. Jihlava si na domácím ledě v první třetině vybudovala dvougólové vedení, to však Východočeši dokázali do konce druhé třetiny vymazat. Hostům se nakonec podařilo odpovědět i na třetí úspěch Dukly, a vynutit si tak prodloužení. O vítězství Jihlavy rozhodl v 63. minutě svou druhou brankou v utkání Filip Seman.

V první třetině měla více ze hry jihlavská Dukla a zaslouženě se ujala vedení, když se v přesilovce prosadil z předbrankového prostoru Radek Hubáček. Za necelé dvě minuty to bylo již o dvě branky, když se před brankou nejlépe zorientoval Filip Seman a Adam Zeman poté zametl puk do pardubické branky. Osm sekund před první sirénou se však najednou radovaly i Pardubice. David Tomášek vybojoval v útočné třetině puk, přešel přes dva obránce a bekhendovou kličkou překonal i Škarka v jihlavské brance.

Druhá třetina začala šancí Dukly, ale pak se oba týmy na dlouho odmčely. Přesněji až do 34. minuty, kdy se v přesilovce prosadily Pardubice. Petr Sýkora na modré napřáhl a jeho ránu tečoval Lukáš Nahodil přesně do levé šibenice.

Na začátku třetí třetiny využil rozpůlenou přesilovou hru Filip Seman a poslal Duklu znovu do vedení. Na obou stranách poté přišlo několik zajímavých možností, nicméně ujal se až pokus pardubického Lukáše Nahodila, který v 57. minutě v závaru před Škarkovou brankou poslal puk baseballovým způsobem ze vzduchu do sítě.

Prodloužení se hrálo ve třech mužích na obou stranách a byla to hra nahoru dolů. Až v 63. minutě Tomáš Kaláb vyslal do brejku volného a třemi hráči hostí zapomenutého Filipa Semana, který zamířil naprosto přesně nad lapačku Růžičky, a rozjásal tak vyprodaný jihlavský stadion.

V souběžně hraném utkání vyhrály Karlovy Vary v Českých Budějovicích 4:3. Jihlavská Dukla si dnešním ziskem 2 bodů uhrála vedení v průběžné tabulce baráže, kde má již 5 bodů. Na druhém a třetím místě jsou tříbodové České Budějovice a Karlovy Vary.

HC Dukla Jihlava - HC Dynamo Pardubice  4:3 po prodloužení (2:1, 0:1, 1:1 - 1:0)

Branky a nahrávky: 13. Hubáček (Kajínek), 15. Zeman (F. Seman, Kaláb), 41. F. Seman (Čachotský), 63. F. Seman (Kaláb) – 20. Tomášek, 34. Nahodil (P. Sýkora, Trončinský), 57. Nahodil (M. Kaut, Čáslava)

Rozhodčí: Hodek, Čech – Frodl, Zavřel  Diváci: 6200 - vyprodáno.

HC Dukla Jihlava: Škarek (M. Svoboda) – Kajínek, J. Říha, Dundáček, Bilčík, Šidlík, Kaláb, Půža – Diviš, J. Skořepa, Důras – Anděl, Hubáček, Jiránek – Zeman, F. Seman, Čachotský – Jergl, Březina, Danišovský.

HC Dynamo Pardubice: Martin Růžička (J. Hübl) – Schaus, Čáslava, Trončinský, Chaloupka, Ovčačík, Zajíc, Panna, Ščotka – P. Sýkora, Nahodil, Rolinek – J. Sýkora, Tomášek, Hubáček – Bárta, Špirko, M. Kaut – Zadina, T. Kaut, Starý.

Foto Jaroslav Paulík

Štítky HC Dukla Jihlava, HC Dynamo Pardubice, Lukáš Nahodil, Petr Sýkora, Adam Zeman, David Tomášek, HC Energie Karlovy Vary, Madeta Motor České Budějovice, Martin Růžička, baráž

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihlavská Dukla v prodloužení přehrála Pardubice 4:3 a nadále vede tabulku baráže | Hokej | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.