Počasí dnes12 °C, zítra19 °C
Pátek 17. května 2024  |  Svátek má Aneta
Bez reklam

Postup do semifinále v exhibičním tempu. Dukla Jihlava vyprášila Frýdek-Místek osmi góly

Nečekanou brankovou nadílku si v pátém čtvrtfinálovém zápase připravili pro svoje diváky hokejisté Dukly Jihlava. Vysokou výhrou 8:2 stvrdili postup do prvoligového semifinále přes Frýdek-Místek. V další sérii potká tým z Vysočiny hokejisty Kladna.

Již od úvodu se hrálo podle jihlavských not. Jiránka Daneček ještě vychytal, ale pak mu to tam začalo padat. Ve 4. minutě tečoval Galvasovo nahození Adam Zeman a otevřel skóre utkání. O čtrnáct vteřin později vyhrál Hubáček buly pro Aleše Jergla, který se nerozpakoval s tvrdou a přesnou střelou - 2:0. Domácí se stále hnali do útoku, prvně promáchl Zeman, ale v 7. minutě při situace dva na jednoho vystřelil Filip Seman přesně mezi betony a zvýšil na 3:0. Zkoprnělí hosté se nezmohli na odpor a nadále poštěli domácí do vyložených šancí, zejména Seman mohl završit minimálně hattrick. Do sirény se ale stav už neměnil.

Druhá třetina měl podobný scénář jako první. Skořepovu teč Daneček pokryl, ale následující rána, tentokrát z hole Michala Důrase, byla gólová - 4:0. Zhruba v polovině zápasu si připsali první možnosti i hosté. Kaniu a Chmielewského Svoboda vychytal, nestačil na pěknou souhru zakončenou Lukášem Jaškem. V 35. minutě už ale Dukla znovu vedla o čtyři branky, když puk do sítě protlačil Adam Zeman. Při dalších šancích Zemana a Anděla stálo při Slezanech štěstí, ale přesto to bylo 6:1 ještě ve druhém dějství, když se znovu prosadil Michal Důras.

V úvodu třetí třetiny neproměnil domácí kapitán Čachotský trestné střílení, blízko ke gólu byl pak Skořepa a agilní Důras. Do černého se tak ve 47. minutě trefil až Adam Zeman, který zužitkoval přesilovkovou kombinaci - 7:1. Krátce na to Frýdek-Místek zkorigoval, když se prosadil důrazný David Klimša. Poslední slovo ale patřilo znovu Jihlavě. V 56. minutě korunoval suverénní výkon domácích David Březina, který umně tečoval Kajínkovu střelu od modré.

Jednoznačným vítězstvím si Dukla Jihlava zajistila semifinálové boje proti Kladnu. Ty začnou prvním zápasem na Horáckém zimním stadionu v pondělí 13. března v 17:30.

HC Dukla Jihlava - HC Frýden-Místek 8:2 (3:0, 3:1, 2:1)

Branky a nahrávky: 4. Zeman (Galvas, Seman), 4. Jergl (Hubáček), 7. Seman (Hubáček, Kájínek), 23. Důras (Jiránek, Skořepa), 35. Zeman (Čachotský), 40. Důras (Skořepa, Jiránek), 47. Zeman (Čachotský, Kaláb), 56. Březina (Kajínek, Bilčík) – 34. Jašek (O. Kovařčík, Štebih), 48. Klimša (Chmielewski, Kania).

Rozhodčí: Doležal, Sýkora – Beneš, Štofa. Diváci: 2056.

Jihlava: Svoboda – Kajínek, Říha, Dundáček, Bilčík, Galvas, Kaláb, Půža – Diviš, Skořepa, Jiránek – Jergl, Hubáček, Důras – Zeman, Seman, Čachotský – Danišovský, Anděl, Březina.

Frýdek-Místek: Daneček (41. Šimboch) – Adámek, Kania, Michal Roman, Štebih, Bartko, Stránský – Miloš Roman, Pechanec, Chmielewski – O. Kovařčík, Jašek, M. Kovařčík – Klimša, Jaroš, Christov – Franek, Samiec, Sonnek.

Konečný stav série: 4:1

Foto www.hcdukla.cz

Štítky HC Dukla Jihlava, HC Frýdek-Místek, Adam Zeman, Rytíři Kladno, Michal Důras, semifinále, Kraj Vysočina, Lukáš Jašek, David Březina, Miloš Roman

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Postup do semifinále v exhibičním tempu. Dukla Jihlava vyprášila Frýdek-Místek osmi góly | Hokej | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.