Počasí dnes24 °C, zítra28 °C
Pondělí 17. června 2024  |  Svátek má Adolf
Bez reklam

Čeští hokejisté budou hrát o zlatou medaili. Na řadě míst Vysočiny se bude fandit hromadně

Čeští hokejisté se poprvé od roku 2010 dostali na Mistrovství světa do finále. Hokejové šílenství, které v Česku panuje díky konání šampionátu v Praze a Ostravě, tak může skončit nejlepší možným způsobem. V mnoha městech Vysočiny bude možné fandit společně.

Už v pátek přišel s překvapením Havlíčkův Brod. Radnice informovala, že v neděli odpoledne vznikne na náměstí improvizovaná fanzóna s občerstvením, doprovodným programem a hlavně projekcí zápasů, kterými šampionát vyvrcholí. Odpolední program začíná ve tři hodiny.

Mistrovství světa v hokeji 2024
- koná se v Praze a v Ostravě
- na cestě do finále Češi vyřadili silné týmy USA a Švédska
- finálový zápas Česka proti Švácarsku začíná ve 20:20

„Kromě velkoplošné LED televize o rozměru 15 m² se mohou fanoušci těšit na stánky s místním pivem,  delikátními burgery a dalším občerstvením,“ pozvala veřejnost mluvčí města Zuzana Nevoralová a připomněla tradici hokeje v Havlíčkově Brodě.

Živý přenos zápasu Česka a Švýcarska bude i na Karlově náměstí v Třebíči. Vše tam začne v půl osmé, zápas přitom začíná dvacet minut po osmé večerní. Zajištěno bude pivo a limonáda.

Žďárští fanoušci mohou také od půl osmé přijít sledovat finále zdarma do kina, které má kapacitu tři sta osob. To by mohlo být málo, na druhou stranu budou fanoušci chráněni proti romzarům počasí. „Škoda že to nejde třeba na náměstí. Třis sta míst bude plných hne. Ale lepší než nic,“ zhodnotila novinku například Zuzka Kuncová.

Na sociálních sítích se už několik dní lidé ptají, jestli bude možnost hromadně fandit také v krajském městě. Všechny komentáře jsou v podobném duchu. „Nebude, nezbylo by na halu a modré malůvky. A jerlíny do pokojíčku,“ uvedla například Alena Marková. Další poukazují na to, že by mohl posloužit areál letního kina, kde budou odpoledne závodit dřevorubci.

Vysočinská stopa na Mistrovství světa v hokeji: Hráči nastupují nejen za český manšaft

Celá republika aktuálně sleduje Mistrovství světa v hokeji, při kterém český tým nastupuje k zápasům v Praze. Na soupisce má několik hráčů z Vysočiny, své želízko v ohni nemá jen Pelhřimovsko.

Fandit se bude také v Lukách nad Jihlavou, Batelově, Velkém Meziříčí a mnoha restauracích. Třeba v Restauraci Svět Třešť nebo v Restauraci Na Žabinci v Telči. V Jihlavě budou finále sledovat v Eskáčku nebo Hostinci u Rybníka.

Třeba PENNY market pak výjimečně zavře své prodejny už v sedm hodin, ať mohou zaměstnanci fandit se svými rodinami a kamarády.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024/facebook

Štítky hokej, finále, zlatá medaile, Mistrovství světa v ledním hokeji, Havlíčkův Brod, Třebíč, Žďár nad Sázavou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Čeští hokejisté budou hrát o zlatou medaili. Na řadě míst Vysočiny se bude fandit hromadně | Hokej | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.