Počasí dnes24 °C, zítra24 °C
Středa 26. června 2024  |  Svátek má Adriana
Bez reklam

Vysočinská stopa na Mistrovství světa v hokeji: Hráči nastupují nejen za český manšaft

Celá republika aktuálně sleduje Mistrovství světa v hokeji, při kterém český tým nastupuje k zápasům v Praze. Na soupisce má několik hráčů z Vysočiny, své želízko v ohni nemá jen Pelhřimovsko.

Tím nejviditelnějším hráčem z Vysočiny je útočník Ondřej Beránek z Havlíčkova Brodu. Přestože je až ve čtvrtém útoku a jeho hlavním úkolem je brát soupeři co nejvíce sil, dal už i gól. Bylo to v zápase proti Norsku. „Bylo to krásné. Ani nedokážu popsat, jak skvělé bylo, když vybouchly najednou emoce u sedmnácti tisíc lidí,“ řekl následně pro iRozhlas.

Mistrovství světa v hokeji 2024
- koná se v Praze a v Ostravě
- začalo 10. května, končí finálem 26. května
- falešné vstupenky už měly stovky lidí

Hráč, který v sezóně hrál za HC Energie Karlovy Vary, zaujal už i jiným způsobem. Střihl si totiž pěstní souboj se švýcarským útočníkem hrajícím NHL Philippem Kurashevem, který vyhrál. I to čeští fanoušci v hledišti náležitě ocenili.

Z malé vesnice Smrček na Žďársku pak pochází Libor Hájek. Ten hrál i v zámoří, letos ale už oblékal dres HC Dynamo Pardubice. Vrátil se také s vidinou vstupu do národního týmu, za který nastupoval už na světovém šampionátu v roce 2021. To se podařilo a v těchto dnech si účastní na domácím mistorvství plní svůj sen.

Do konečné nominace pro šampionát se dostal také odchovanec HC Dukla Jihlava a jedna z opor klubu HC Sparta Praha, útočník Pavel Kousal. Po příjezdu Davida Kämpfa z NHL se sice přesunul na pozici náhradníka, jeho účast je však stále reálná.

Mistrovství světa v hokeji láká i podvodníky s falešnými vstupenkami. Policisté jednoho z nich už trestně stíhají

Čtyřiatřicetiletého muže, který ve velkém falšoval a prodával vstupenky na Mistrovství světa v hokeji, zadrželi ve středu 15. května pelhřimovští policisté.

Další český hráč, Tomáš Fučík z Třebíče, pak na mistrovství nastupuje v barvách Polska. Vše začalo v roce 2015, kdy měl hrát za extraligový Liberec, ale vše ztroskotalo na vysokém odstupném, které chtěla Horácká Slavia Třebíč. Fučík tak šel hrát rakouskou EBEL ligu a následně odešel do Polska. Tam vystřídal tři kluby s zaujal. Kromě toho si u sousedů našel manželku a čerstvě má i polský pas.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024/facebook

Štítky Mistrovství světa v ledním hokeji, Praha, Ondřej Beránek, Libor Hájek, Pavel Kousal, Polsko, Tomáš Fučík

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vysočinská stopa na Mistrovství světa v hokeji: Hráči nastupují nejen za český manšaft | Hokej | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.