Počasí dnes23 °C, zítra21 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

I semifinále proti Třinci rozjeli jihlavští junioři nadějně, po prvních dvou zápasech je stav série 1:1

Jihlavští junioři vstoupili do semifinále extraligy nadějně, po prvních dvou zápasech v Třinci, který ovládl základní část soutěže, je stav série 1:1. První zápas pro červenožluté rozhodla druhá třetina a čtyři vstřelené branky, ve druhém utkání byl tým z Vysočiny po celou dobu o krok pozadu a prohrál 6:3.

První třetina úvodního semifinále nabídla opatrný hokej, ve kterém byli možná Třinečtí aktivnější. O to více začala řádit Dukla ve druhé třetině, kdy v rozmezí sedmi minut nastřílel soupeři hned tři branky. Zasloužili se o ně Coufal, Broš a Vovsík. Slezané sice snížili Haasem, více klidu do přestávky však hostům dal Menšík, který proměnil trestné střílení. Přestože měl Třinec dost šancí ke zdramatizování utkání, prosadil se už jen jednou v závěru Šillarem.

Do druhého utkání série vstoupil lépe Třinec, který po brankách Spěváčka a Kozlíka vedl v 9. minutě vedl 2:0. Za Duklu vzápětí snížil Broš, ale začátek druhé třetiny se znovu lépe povedl Ocelářům, Holinka a Moškoř zajistili už tříbrankové vedení. Za Duklu odpověděl v přesilovce Menšík, ale nedlouho po něm se prosadil Cedzo – 5:2. Šestou branku domácích vsítil v oslabení znovu Holinka, korekce Číhala byla už jen labutí písní Jihlavských.

Jihlava tak uhrála proti Třinci jedno utkání a série, hrané na čtyři vítězné zápasy, se přesouvá do Jihlavy za stavu 1:1. Třetí zápas se bude hrát v úterý 4. dubna, čtvrtý o den později taktéž od 17 hodin.

HC Oceláři Třinec – HC Dukla Jihlava 2:4 (0:0, 1:4, 1:0)

Branky a nahrávky: 38. Haas (Ramik), 56. Šilar (Moškoř, Gerych) – 22. Coufal (Menšík), 27. Broš (Modl), 29. Vovsík (Sojka, Pavelec), 40. Menšík (TS). 

Rozhodčí: Kubíček, Koziol – Hanzlík, Bartoň. Diváci: 77. 

Třinec: Klimek (29. Král) - Volas, Kremnický, Andrle, Kareš, Buják, Pospíšil, Hrůzek – Gerych, Moškoř, Šutý, Haas, Spěváček, Bartoš, Cedzo, Ramik, Hlávka, Šilar, Kozlík, Jobánek.

Jihlava: Maláč – Číhal, Ludvík, Chvátal, Vandas, Topol, Vovsík (C), Šabatka – Jungwirth, Báťa, Klapica – Straka, Modl, Broš – Kravec (A), Menšík, Coufal – Pavelec, Sojka, Rauš (A).

HC Oceláři Třinec - HC Dukla Jihlava 6:3 (2:1, 3:1, 1:1)

Branky a nahrávky: 4. Spěváček (Cedzo, Volas), 9. Kozlík (Šutý), 26. Holinka (Moškoř, Gerych), 27. Moškoř (Haas, Ramik), 34. Cedzo (Buják), 51. Holinka (Cedzo, Kareš) – 13. Broš (Modl, Chvátal), 29. Menšík (Chvátal), 52. Číhal (Chvátal, Jungwirth). 

Rozhodčí: Obadal, Rapák – Bartek, Tvrdý. Diváci: 120.

Třinec: Král – Volas, Andrle, Kareš, Buják, Pospíšil, Hrůzek – Gerych, Holinka, Moškoř, Šutý, Haas, Spěváček, Cedzo, Ramik, Hlávka, Šilar, Kozlík, Jobánek.

Jihlava: Maláč – Číhal, Matějíček, Chvátal, Vandas, Topol, Vovsík (C), Šabatka – Jungwirth, Báťa, Klapica – Straka, Modl, Broš – Kravec (A), Menšík, Coufal – Pavelec, Sojka, Rauš (A).

Stav série: 1:1.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HC Dukla Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

I semifinále proti Třinci rozjeli jihlavští junioři nadějně, po prvních dvou zápasech je stav série 1:1 | Hokej | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.