Počasí dnes18 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 26. září 2024  |  Svátek má Andrea
Bez reklam

V regionálním derby dominovala Dukla Jihlava, v Třebíči vyhrála přesvědčivě 4:0

Sobotní derby dvou rivalů z Vysočiny vyznělo jasně pro Duklu Jihlava. Ta na horkém třebíčském ledě průběh utkání zcela ovládla a po přesvědčivém vítězství 4:0 se posunula na třetí místo průběžné tabulky 1. ligy. Třebíč je jedenáctá.

Úvod střetnutí se odehrával v opatrném duchu, ani jeden z týmů nechtěl udělat chybu, která by přinesla výhodu jeho soupeři. Do první velké příležitosti se dostal domácí Raška, ale z bezprostřední blízkosti Svobodu v brance Dukly nepřekonal. To Jihlavští byli na druhé straně v 16. minutě úspěšnější. Po akci Šidlíka a Diviše zakončoval David Březina, který nadvakrát překonal domácí brankáře Čiliaka - 0:1.   

Na začátku druhé třetiny čelil Svoboda spršce střel, zejména od agilního Rašky, svoje konto ale uhájil. Vynamenal se i Čiliak, který si bravurně poradil s dorážkou jihlavského hráče, přestože se zdálo, že cestě puku do odkraté branky již nic nebrání. Téměr vzápětí však po skrumáži před svojí svatyní nestačil na snadnou dorážku volného Richardu Diviše, který ve 31. minutě zvýšil na 0:2. Třebíč se mohla plnohodnotně vrátit do zápasu na konci druhého dějství, to by ale musela mířit o malinko přesněji - střelu jednoho z jejích útočníků zastavila tyčka.

Domácí dělali maximum pro snížení dvoubrankové ztráty, ovšem defenzíva Jihlavy byla pozorná a kromě důrazného Dolníčka se nikdo do nebezpečné situace nedostal. Naopak, chytře hrající Dukla vyrážela do brejků, Semana ještě Čiliak vychytal. jihlavští si spravili chuť v 53. minutě, kdy Čachotský nahrával Vlastimilovi Bilčíkovi, který se trefil přesně mezi betony. Jasné vítězství Jihlavy podtrhl čtvrtým zásahem v poslední minutě Aleš Jergl. 

SK Horácká Slavia Třebíč - HC Dukla Jihlava 0:4 (0:1, 0:1, 0:2)

Branky a nahrávky: 16. Březina (Diviš, Šidlík), 31. Diviš (Dundáček, Březina), 53. Bilčík (Čachotský, Skořepa), 60. Jergl (Seman). 

Rozhodčí: Mikula - Adamec, Poruba. Diváci: 3430.

Třebíč: Čiliak – Niko, Zdráhal, Koch, Bartejs, Lojek, Čejka – Kristl, Dolníček, Jan Wasserbauer – Zohorna, Milfait, Erat – Mrázek, Raška, Kusko – Paták, Juráň, Přibyl.

Jihlava: Svoboda – Bilčík, Říha, Szathmáry, Šidlík, Dundáček, Kaláb, Dobrovolný – Jícha, Skořepa, Čachotský – Jergl, Seman, Důras – Stoklasa, Diviš, Březina – Čermák, Kondratěv, Danišovský. 

Foto Tomáš Buksa, www.hcdukla.cz

Štítky SK Horácká Slavia Třebíč, HC Dukla Jihlava, FC Vysočina Jihlava, Richard Diviš, David Březina, Raška, FK Dukla Praha, HC RT Torax Poruba, Jan Wasserbauer

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V regionálním derby dominovala Dukla Jihlava, v Třebíči vyhrála přesvědčivě 4:0 | Hokej | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.