Počasí dnes16 °C, zítra12 °C
Pátek 27. září 2024  |  Svátek má Jonáš
Bez reklam

Dukla Jihlava excelovala v přesilovkách, Benátky nad Jizerou rozstřílela 6:1

Po vydřeném vítězství nad Českými Budějovicemi dnes na Duklu Jihlava čekal, jak se ukázalo, pohodovější zápas. Nevyzpytatelné utkání v Benátkách nad Jizerou od začátku kontrolovala a dovedla ho k jednoznačnému vítězství 6:1.

Dukla se ujala vedení velmi rychle, už po necelých 4 minutách vypálil Šidlík, jeho pokus našel Josefa Skořepu, kterému stačilo jen nastavit hůl. Benátky celkem rychle zareagovaly, v 9. minutě z mlýnice před Svobodovou brankou nahrál Černoch Danielu Špačkovi, který puk zametl do jihlavské branky - 1:1. Závěr úvodního dějství ale patřil hostům, Jergl nejprve Willa nepřekonal, chuť si ale spravil v 17. minutě, jehož střela prošla mezi betony brankáře. Ještě veseleji se Dukle šlo po úspěšném zásahu Jiřího Říhy, který Willa překonal z mezikruží během přesilovky.

Na produktivní první třetinu navázali Jihlavští hned zkraje třetiny druhé. Ve 25. minutě, opět při početní výhodě, napřáhl Richard Diviš a kotouč zapadl přesně za záda gólmana. Zmar domácích korunoval o necelé dvě minuty později Aleš Jergl, který při další přesilovce překonal Willa popáté. V závěru prostřední třetiny měl práci i hostující Svoboda, ale Zeleňáka bezchybně vychytal. 

Utlumení domácí nestačili týmu z Vysočiny ani ve třetí periodě. Šance na navýšení skóre měli postupně Kondratěv, Čachotský a Diviš, ale Will ukázal svoje kvality. Důras poté domácího gólmana trefil do ramena a Jergla obral o hattrick dobrý zákrok maskovaného muže. Ten přesto ještě jednou inkasoval, v předposlední minutě v úniku tři na nikoho upravil na konečných 6:1 Josef Skořepa.

HC Benátky nad Jizerou - HC Dukla Jihlava 1:6 (1:3, 0:2, 0:1)

Branky a nahrávky: 9. D. Špaček (Černoch, Pyrochta) – 4. Skořepa (Šidlík, Čachotský), 17. Jergl (Šidlík, Diviš), 19. Říha (Důras, Zeman), 25. Diviš (Čachotský, Skořepa), 27. Jergl (Říha, Bilčík), 59. Skořepa (Čachotský, Kondratěv). Rozhodčí: J. Doležal – Měkýš, Otáhal. Diváci: 292.

Benátky nad Jizerou: Will (Kváča) – Havlín, Kočí, Husa, Zeleňák, Pyrochta, Mikliš, Krejčí – Černoch, Plodek, D. Špaček – A. Dlouhý, J. Mikyska, Víšek – Prokeš, Hrabík, Bittner – Ďurač, Volf, J. Havel – Janele.

Dukla Jihlava: M. Svoboda (Škarek) – Bilčík, Říha, Dundáček, Šidlík, Szathmáry, Kaláb, Dobrovolný – Březina, Skořepa, Čachotský – Jergl, Zeman, Důras – Diviš, F. Seman, Stoklasa – Kondratěv, Jícha.

Foto www.hcdukla.cz

Štítky HC Dukla Jihlava, HC Benátky nad Jizerou, Richard Diviš, Josef Skořepa, Madeta Motor České Budějovice, Jiří Říha, Benátky nad Jizerou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dukla Jihlava excelovala v přesilovkách, Benátky nad Jizerou rozstřílela 6:1 | Hokej | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.