Počasí dnes16 °C, zítra12 °C
Pátek 27. září 2024  |  Svátek má Jonáš
Bez reklam

Dukla Jihlava po dnešním zápase bere tři body. Budějovický Motor přehrála 2:1

Dukla se v první třetině ujala vedení po trefách Tomáše Kalába a Josefa Skořepy. Českobudějovický Motor dokázal ve druhé třetině snížit. Na 2:1 snižoval Martin Heřman. V nervy drásající koncovce zápasu pak už ale jihlavský brankář Svoboda neinkasoval, a HC Dukla Jihlava tak vyhrála vůbec první měření sil letošního ročníku WSM Ligy proti Českým Budějovicím 2:1.

Na první šanci se na Horáckém zimním stadionu nečekalo příliš dlouho. Babka přešel rychle modrou čáru, najel si mezi kruhy, vypálil k tyči, ale Svoboda byl na svém místě. V páté minutě přihrál Seman na modrou čáru Tomáši Kalábovi, který propálil vše, co mu stálo v cestě a poslal Jihlavu do vedení. Ještě v téže minutě šla Dukla dokonce do dvoubrankového vedení. Ihned po vhazování střílel Šidlík, Gába jeho pokus neudržel a ve správný čas na správném místě byl Josef Skořepa, který dostrkal touš za záda jihočeského gólmana.

Velká šance na snížení přišla, když nebezpečně vypálil Kuchejda, jehož pokus srazil Svoboda za branku. Hostující borec si pro kotouč ale opět dojel, předložil přihrávku Babkovi, ten ale se svým pokusem neuspěl. V jedenácté minutě byl u velké příležitosti opět Kuchejda, ale jeho střelu z kruhů zlikvidoval vyrážečkou opět domácí brankář. Minutu na to se musel opět jihlavský brankář činit, tentokrát proti obránci Pýchovi, který vyslal hodně jedovatou střelu z pravého kruhu.

V první části se hrál opravdu atraktivní hokej. Rob posílal přihrávku podél brankoviště na Čermáka, který už už zakončoval do prázdné klece, ale jeden z jihlavských hráčů mu v tom na poslední chvíli zabránil. Poté pálil od modré Pavlin, ale Svoboda byl stále neprůstřelný. Naposledy v první části se předvedl domácí strážce svatyně proti Espositovi, který byl sám u levé tyče, zívala na něj prázdná branka, ale domácí fantom mu zabránil v gólové radosti. 

V úvodu druhé třetiny Motor konečně snížil a odčaroval kouzlo domácího strážce svatyně. Pavlinovo nahození od modré čáry se dostalo k Michalu Chovanovi, který puk ještě posunul k Martinu Heřmanovi, který jej umístil pod horní tyč. Jihlava mohla své vedení navýšit v oslabení, kdy nadělal Českým Budějovicím spoustu problémů Čachotský. Když už se dostal před Gábu, tak však neměl tolik času na zakončení. Další možnost měl Seman, který lehce tečoval Dundáčkovu střelu, ale však neúspěšně. O vyrovnání se snažil Žovinec, který využil zlomené hokejky Dobrovolného, ale jeho střela, která letěla do šibenice, skončila pouze v lapačce Svobody.

Ve 37. minutě byla prázdná branka před Čermákem, ale hostující forward však nezamířil mezi tři tyče. Příležitost byla také na druhé straně. Březina zkoušel štěstí z pravého kruhu, procedil puk skrz Gábovy betony, ten se ale rychle otočil a čenou gumu mířící do branky dokázal zastavit. 

Jednobrankové manko se snažili Jihočeši dohnat ještě ve třetí periodě. Jako první se o to pokoušel agilní Rob, jehož našel se štěstím mezi kruhy Čermák. Pokus nejproduktivnější motoráckého hráče ale skončil pouze ve výstroji Svobody. Další pokus si připsal Kuchejda. Ten hrál velmi dobré utkání, ale nebylo mu přáno. Ve 48. minutě si sjel do dobré pozice na levý kruh, ale Svoboda opět dokázal, že je nejlepším mužem zápasu. O pár minut později o sobě dal opět vědět mladý Rob, ale na Svobodu si opět nepřišel. Rozhodnout mohl jihlavský Seman, ale při brejku si zase on vylámal zuby na Gábovi.

V závěru zkoušeli hosté hru bez brankáře, při které si vypracovali dvě velké šance. Nejprve z levého kruhu střílel z otočky Nouza, Svoboda vytasil levý beton, poté z pravého Čermák, který nechal vyniknout pravý beton. V posledních pár vteřinách měli na holi vyrovnání Pýcha a Heřman, ale ani jeden z nich netrefil branku. Jihlava tak ukončila vítěznou sérii Motoru. 

K dalšímu prvoligovému utkání pojede Jihlava ve středu 19. října na led Benátek nad Jizerou.

HC Dukla Jihlava – ČEZ Motor České Budějovice 2:1 (2:0, 0:1, 0:0)

Branky a asistence: 5. Kaláb (Seman, Stoklasa), 5. Skořepa (Šidlík) – 22. Heřman (Chovan, Pavlin). Vyloučení: 4:3. Bez využití. Rozhodčí: Wagner – Bosák, Kajínek.

HC Dukla Jihlava: Svoboda (Sáblík) – Bilčík, Říha, Dundáček, Šidlík, Szathmáry, Kaláb, Dobrovolný – Březina, Skořepa, Čachotský – Jergl, Zeman, Důras – Diviš, Seman, Stoklasa – Kondratěv, Jícha.

ČEZ Motor České Budějovice: Gába (Bláha) – Suchánek, Pýcha, Vráblík, Pavlin, Žovinec, Fillman, Zíb – Doktor, Škoda, Čermák – Esposito, Heřman, Chovan – Rob, Nouza, Květoň – Babka, Šulek, Kuchejda. 

Autoři | Foto Dalibor Mašek

Štítky HC Dukla Jihlava, Madeta Motor České Budějovice, Martin Heřman, Josef Skořepa, HC Škoda Plzeň, HC Benátky nad Jizerou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dukla Jihlava po dnešním zápase bere tři body. Budějovický Motor přehrála 2:1 | Hokej | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.